22 τα κρούσματα του Δυτικού Νείλου στις Σέρρες -Δύο στην Αθήνα

22 τα κρούσματα του Δυτικού Νείλου στις Σέρρες -Δύο στην Αθήνα

Αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν έξι νέα κρούσματα, ανεβάζοντας στα 21 τον συνολικό αριθμό στην Π.Ε. Σερρών, από 15 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Νομίατρος Αναστάσιος Αναστασιάδης, από τους έξι ανθρώπους, οι τέσσερις παρουσίασαν συμπτώματα αλλά είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι άλλοι δύο είναι ασυμπτωματικοί και διαπιστώθηκε τυχαία ότι έχουν προσβληθεί κατά τη διάρκεια ελέγχου σε δείγματα αίματος από αιμοδοσία.

Και οι τέσσερις άνθρωποι που προσβλήθηκαν είναι άνω των 65 ετών, και προέρχονται από τους δήμους Σιντικής, Ηράκλειας και Σερρών.

Αθήνα

Στην Αττική έχουν παρουσιαστεί μόνον δύο κρούσματα από τα συνολικά 39 όλης της Ελλάδας, η συντριπτική πλειοψηφία των οπίων αφορά στις Σέρρες, στην Ξάνθη και γενικά στη Βόρειο Ελλάδα.

Το πρώτο κρούσμα εκδηλώθηκε στο Μαραθώνα πριν από ένα μήνα και το δεύτερο στην ίδια περιοχή, του Μαραθώνα, πριν από μια εβδομάδα.

Από τους 39 ασθενείς, υπέκυψαν οι 6, ενώ νοσηλεύθηκαν και πήραν εξιτήριο οι 27. Άλλοι τρεις εξακολουθούν να νοσηλεύονται ενώ τρία κρούσματα δεν χρειάσθηκαν νοσηλεία. Υπολογίζεται ότι τα κρουσματα είναι πολλαπλάσια, αλλά οι περισσότεροι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx