Η βρετανική κυβέρνηση αδειάζει τον πρώην επικεφαλής της MI6 για την προέλευση του κορονοϊού

Η βρετανική κυβέρνηση αδειάζει τον πρώην επικεφαλής της MI6 για την προέλευση του κορονοϊού

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας απέρριψαν τους ισχυρισμούς του πρώην επικεφαλής της MI6, ότι ο κορονοϊός ξέφυγε από εργαστήριο στην Κίνα.

Ο σερ Ρίτσαρντ Ντίρλοβ, πρώην επικεφαλής της Βρετανικής Υπηρεσίας Μυστικών Πληροφοριών (MI6), επικαλέστηκε μια επιστημονική έκθεση που αναφέρει ότι η πανδημία του κορονοϊού προήλθε από ιό που «διέφυγε» από εργαστήριο στην Κίνα.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου χαρακτήρισαν «φαντασιώσεις» τους ισχυρισμούς του πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Μυστικών Πληροφοριών της Βρετανίας (MI6), σύμφωνα με την εφημερίδα « The Sun».

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον επέκρινε τα σχόλια του Ντίρλοβ, λέγοντας τα εξής:

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ο ιός είναι ανθρωπογενής».

Μάλιστα, κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίασε περαιτέρω τους ισχυρισμούς αυτούς.

«Αυτοί είναι φαντασιώδεις ισχυρισμοί. Οι κορυφαίοι επιστήμονες της παγκόσμιας κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έχουν πει πολλές φορές … ο ιός προήλθε από τη φύση και πιθανότατα μετακινήθηκε στον ανθρώπινο πληθυσμό μέσω φυσικής μεταφοράς από ζώα – όχι μέσω συγκεκριμένου ατυχήματος ή ανθρωπογενές συμβάν».

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία» που να υποστηρίζουν τη θεωρία ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι