24 κρούσματα -Από 9, σε τρεις μέρες έφτασαν τους 12 οι διασωληνωμένοι – Γεμίζει το ΑΧΕΠΑ

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 24 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Άλλα τρία αφορούν επίσης σε τουρίστες.

Τα τρία επιπλέον “εισαγόμενα” καταγράφηκαν όταν τουρίστες που δεν ειχαν ελεγχθεί κατά την είσοδό τους στην χώρα,  παρουσίασαν αδιαθεσία και πήγαν σε νοσοκομεία ή κέντρα υγείας για να κάνουν τεστ με δική τους πρωτοβουλία. Οπότε συνολικά τα εισαγόμενα κρούσματα είναι επτά

Τα υπόλοιπα 17 είναι “δικά μας”και καταγράφηκαν στους εξής νομούς: 6 στην Ξάνθη, 4 στην Καστοριά, 3 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Αττική, 1 στη Ροδόπη και 1 στην Ημαθία.

Αυξήθηκαν οι νοσηλείες

Στο μεταξύ, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν μόλις 9 εδώ και σχεδόν ένα μήνα, μέσα σε τρεις ημέρες έγιναν 12. Επίσης, ενώ τα νοσοκομεία είχαν αδειάσει”, από  ασθενείς, άρχισαν σταδιακά να ξανανοσηλεύουν ανησυχητικό αριθμό῾

Στο ΑΧΕΠΑ, που είχε κυριολεκτικά εκκενωθεί, σήμερα νοσηλεύονται 14 ασθενείς.

Την αύξηση κρουσμάτων επιβεβαιώνει και ο κ. Σίμος Μεταλλίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, στην  Α ́ Παθολογική Κλινική, ΠΓΝΘ στο «ΑΧΕΠΑ»,  το οποίο σήκωσε τεράστιο βάρος καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου κύματος του κορονοϊού.

«Από τη στιγμή που μηδενίσαμε, τις τελευταίες δέκα μέρες νοσηλεύονται 14 νέα κρούσματα στο νοσοκομείο. Είμαστε μέσα στο δεύτερο κύμα κορονοϊού και η αναζωπύρωση οφείλεται στους Βαλκάνιους. Και αν συνεχιστεί η ροή που καταγράφηκε τις προηγούμενες μέρες, θα επιστρέψουμε στις παλιές εποχές και αυτή τη φορά μάλιστα χωρίς να τεθεί σε ισχύ κάποιο γενικό lockdown, δεδομένου ότι οι αντοχές της οικονομίας εξαντλούνται», προειδοποιεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι