25 Ιανουαρίου στην Πόλη αρχίζουν οι διερευνητικές

25 Ιανουαρίου στην Πόλη αρχίζουν οι διερευνητικές

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε απόψε ότι «ο 61ος πρώτος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021». Τοίδιο ανακοίνωσε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Είχε προηγηθεί μια δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους ότι η Τουρκία έχει καλέσει την Ελλάδα να αρχίσουν οι διερευνητικές εντός του Ιανουαρίου. Από ελληνικής πλευράς υπήρξε διάψευση, επειδή δεν είχε γίνει ακόμη καμία επίσημη κίνηση από την Τουρκία. Ο δε Πρωθυπουργός δήλωσε από την Λισαβώνα το απόγευμα ότι “δεν θα παίζουμε τις κουμπάρες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζει τη διαδικασία, επικοινωνούν οι γραμματείς και ορίζονται ημερομηνίες». Προφανώς στη συνέχεια η τουρκική πλευρά επικοινώνησε με την ελληνική και πρότεινε η διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών Επαφών να λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου 2021. Η ελληνική πλευρά αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ και το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την επανέναρξη των συνομιλιών στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι