262 τα κρούσματα, αλλά και μόνο 5.000 τα τεστ – 111 στην Αττική, 6 στον Πειραιά

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Η έκθεση του ΕΟΔΥ για σήμερα 2 Ιανουαρίου 2021, αναφέρει 262 νέα κρούσματα και 40 θανάτους το τελευταίο 24ωρο. Ομως διενεργήθηκαν και μόλις 5.000 τεστ αντί για τα κανονικά 25.000-35.000 τεστ που γίνονταν καθημερινά το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Επίσης ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι 431 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ως προς τα κρούσματα, η Αττική φέρεται να έχει μόλις 111: τα 6 καταγράφηκαν στον Πειραιά και τα 105 στην ανατολική και δυτική Αττική, και στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 36.

Τα περισσότερα από τα σημερινά κρούσματα παρά τον χαμηλό αριθμό των τεστ, καταγράφηκαν στο δυτικό τομέα της Αθήνας (25) Ο δυτικός τομέας περιλαμβάνει: Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Λιόσια/ Ίλιον, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι.

Η ανατολική Αττική περιλαμβάνει:  Θρακομακεδόνες, Διόνυσο, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαραθώνα, Ωρωπό, Παλλήνη,Παιανία, Ραφήνα, Μαρκόπουλο, Σπάτα, Λούτσα, Βάρη, Βουλιαγμένη, Βούλα. Η δυτική Αττική, με το πολύ ιικό φορτίο αυτές τις μέρες, περιλαμβάνει Άνω Λιόσια, Ερυθρές, Μάνδρα Βίλια, Φυλή, Ζεφύρι, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Μαγούλα, Οινόη.

Ο βόρειος τομέας Αθηνών περιλαμβάνει:  Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Βριλήσσια, Ηράκλειο, Κηφισιά, Πεύκη, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Παπάγου, Πεντέλη, Ψυχικό, Χαλάνδρι. Ο κεντρικός τομέας Αθηνών περιλαμβάνει: δήμο Αθηναίων, Βύρωνα, Γαλάτσι, Δάφνη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή και Ν. Φιλαδέλφεια.  Ο νότιος τομέας Αθηνών περιλαμβάνει: Άγιο Δημήτρη, Γλυφάδα, Άλιμο, Αργυρούπολη/Ελληνικό, Μοσχάτο, Ταύρο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο

Ανατολική Αττική 16
Δυτική Αττική 7
Δυτικός Τομέας Αθηνών 25
Βόρειος Τομέας Αθηνών18
Κεντρικός Τομέας Αθηνών 26
Νότιος τομέας Αθηνών 13
Πειραιάς 6
Θεσσαλονίκη 36

Κατά περιφερειακές ενότητες

Αιτωλοακαρνανία 1
Αργολίδα 9
Αρκαδία 2
Άρτα 1
Αχαΐα 2
Εβρος 6
Εύβοια 1
Καβάλα 5
Κάλυμνος 4
Καρδίτσα 4
Καστοριά 2
Κοζάνη 2
Λακωνία 1
Λάρισα 11
Λασίθι 1
Λέσβος 4
Μαγνησία 4
Μεσσηνία 1
Ξάνθη 5
Πέλλα 1
Πιερία 5
Ροδόπη 8
Σέρρες 5
Φθιώτιδα 1
Φλώρινα 3
Χανιά 2
Χίος 2

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι