29 άτομα προσήχθησαν συνολικά επειδή αντέδρασαν στο EuroPride

29 άτομα προσήχθησαν συνολικά επειδή αντέδρασαν στο EuroPride

Σε 29 -μεμονωμένες ως επί το πλείστον- προσαγωγές προέβη η ΕΛΑΣ χθες στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν τις μετέτρεψε σε συλλήψεις και αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι. Οι προσαχθέντες είτε μετείχαν στη αντισυγκέντρωση που είχε απαγορευθεί είτε καλούσαν σε συμμετοχή σε αυτήν.

Οι πρώτες έξι προσαγωγές έγιναν από άτομα που καλούσαν σε αντισυγκεντρώσεις πριν από την έναρξη της  παρέλασης του EuroPride. Στη αντισυγκέντρωση μετείχαν περίπου 30 άτομα μπροστά στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας, τα οποία μετά τις πρώτες προσαγωγές, απομακρύνθηκαν.

Παραμένει όμως υπό κράτηση 34χρονος που καλούσε σε απαγορευμένη αντισυγκέντρωση με ραδιοφωνική του συνέντευξη την περασμένη Πέμπτη. Αναμένεται να δικασθεί αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο με τις κατηγορίες της διέγερσης σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, όπως επίσης και της απείθειας. Ο 34χρονος είχε πει από ραδιοφώνου ότι ο κόσμος πρέπει να διαδηλώσει «κατά της καταστροφής της οικογένειας προκειμένου να αντισταθούμε στη χούντα των ΛΟΑΤΚΙ και της νέας τάξης πραγμάτων».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι