3.000 έκαναν αίτηση για να γίνουν λαμπαδηδρόμοι – Αύριο η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

3.000 έκαναν αίτηση για να γίνουν λαμπαδηδρόμοι – Αύριο η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αύριο, Τρίτη 16 Απριλίου, θα γίνει η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και θα ακολουθήσει η λαμπαδηδρομία, που θα διαρκέσει 11 ημέρες στην Ελλάδα και θα τρέξουν 600 λαμπαδηδρόμοι. Στη Γαλλία, θα τρέξουν 11.000 λαμπαδηδρόμοι.

Υπεύθυνος για την τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης. Στις 8 Μαΐου η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στη Μασσαλία με το ιστιοφόρο Belem που θα αποπλεύσει από τον Πειραιά.

«Όποιος κοιτάξει το χάρτη θα δει ότι κινούμαστε από τη Μεθώνη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο», δήλωσε ο Θανάσης Βασιλειάδης και ανέφερε «την τεράστια εκδήλωση ενδιαφέροντος με 3.000 αιτήσεις εκ των οποίων δυστυχώς, έπρεπε να επιλέξουμε μόνον 600 λαμπαδηδρόμους».

Η τελική πρόβα στην αρχαία Ολυμπία, ολοκληρώθηκε σήμερα με 35 Ιέρειες και 15 Κούρους να εκτελούν τη χορογραφία. Ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την μέτζο σοπράνο κορυφαία Joyce DiDonato ενώ επικεφαλής των τελετουργιών θα είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας.

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα παρευρεθούν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δρ. Τόμας Μπαχ, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024» Τόνι Εστανγκέ, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Αμελί Ουντεά-Καστερά, η ελληνικής καταγωγής υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισίων Αν Χινταλγκό, τους οποίους θα υποδεχθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx