31 χρόνια κάθειρξη στη δολοφόνο του πρέσβη Αμοιρίδη

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Σε 31 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η σύζυγος του 59χρονου Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί από εκείνην και τον αστυνομικό εραστή της τον Δεκέμβρη του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Το πτώμα του Έλληνα πρέσβη είχε βρεθεί μέσα στο πορτμπαγκάζ του ΙΧ που είχε ο ίδιος νοικιάσει και η σύζυγός του Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα θεωρήθηκε εξαρχής ύποπτη. Η τότε 40χρονη γυναίκα διατηρούσε σχέσεις με τον 29χρονο αστυνομικό Σέρτζιο Γκόμες, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον Έλληνα διπλωμάτη και καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 22 ετών. Η καταδίκη ήταν “ελαφρύτερη” επειδή ομολόγησε.

Ο 59χρονος Αμοιρίδης είχε διατελέσει πρόξενος της Ελλάδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, από το 2001 ως το 2004, και είχε επιστρέψει στη Βραζιλία ως πρέσβης τη χρονιά που δολοφονήθηκε. Είχε παντρευτεί την Βραζιλιάνα σύζυγό του το 2004 και μαζί απέκτησαν μια κόρη 10 ετών που τώρα πλέον ζει με συγγενείς του πατέρα της.

Το έγκλημα έγινε στη διάρκεια διακοπών του ζευγαριού στο Ρίο, όπου η δράστιδα είχε συγγενείς. Στην αρχή η γυναίκα επέμεινε ότι ο άνδρας της πρέπει να έπεσε θύμα ληστείας, γιατί έφυγε για ψώνια και δεν ξαναγύρισε, όμως η ίδια δήλωσε την εξαφάνισή του δύο μέρες μετά τα υποτιθέμενα ψώνια. Κίνητρο ήταν να καρπωθεί ως χήρα την περιουσία του θύματος και την σύνταξή του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι