314 γερμανικές βόμβες βρέθηκαν θαμμένες κάτω και από παιδικούς σταθμούς στο “Ελληνικό”!

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος αποκάλυψε ότι ζήτησε ενημέρωση για τις ελεγχόμενες εκρήξεις που γίνονται κάθε λίγο στο παλιό αεροδρόμιο και πληροφορήθηκε ότι έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες βόμβες σε βάθος δύο μέτρων.

Τις ειχαν θάψει οι Γερμανοί και βρέθηκαν κάτω από διάφορα σημεία, όπως κάτω από τις τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, αλλά και κάτω από παιδικούς σταθμούς και αθλητικές  εγκαταστάσεις που οικοδομήθηκαν εκεί μετά τον πόλεμο. «Βρέθηκαν επισης θαμμένες εντός του πρώην αεροδρομίου και δίπλα σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις! Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» είπε ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δόξα τω Θεώ, δεν έγινε ποτέ κακό ή έκρηξη, ενώ πραγματικά είναι να απορείς, πως λειτουργούσε ένα ολόκληρο αεροδρόμιο και δεκάδες εγκαταστάσεις δήμου και ΥΠΑ σε αυτό το ναρκοπέδιο. Εμείς ως δήμος, είχαμε στον πόλεμο νεκρούς κατοίκους μας, από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων κυρίως και γι’ αυτό όταν εκλέχτηκα Δήμαρχος, ένα από τα πρώτα έργα που έκανα, με σεβασμό στην μνήμη τους, ήταν το σχετικό μνημείο στο Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Αυτό όμως που διαπιστώθηκε τους τελευταίους μήνες, κανείς μας δεν μπορούσε να το φανταστεί!».

Τέλος ευχαρίστησε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίου Ξηράς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ήρωες της ΤΕΝΞ, που έστω τώρα, λόγω της επένδυσης, καθαρίζουν 80 χρόνια μετά, τον χώρο δίπλα στα σπίτια μας. Η συνάντηση έγινε ώστε να έχουμε στενή συνεργασία στην επικοινωνία με τους κατοίκους μας, που σε κάθε ελεγχόμενη έκρηξη αναστατώνονται».

Απομένει βέβαια μια αγωνία, γιατί ναι μεν ερευνήθηκαν χώροι και βρέθηκαν οι 314 βόμβες, αλλά ποιος μπορεί να είναι βέβαιος ότι δεν είναι θαμμένες άλλες τόσες κάτω από τα θεμέλια άλλων σπιτιών; Και αναρωτιέται εύλογα κανείς, πώς οικοδομήθηκαν όλα αυτά τα κτίσματα. Προφανώς -και ευτυχώς για τους εργάτες που συμμετείχαν τότε στην οικοδομή- είχαν όλα  επιφανειακά θεμέλια. Αν όμως κάποιος είχε θελήσει να οικοδομήσει εκεί κάτι με υπόγειο, τότε θα είχαν θρηνηθεί θύματα, αφού οι βόμβες ήταν θαμμένες στα 2 μέτρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι