33 μετανάστες περισυνελέγησαν στη Σάμο – Συνελήφθη Παλαιστίνιος ως διακινητής

Ηράκλειο: Διάσωση 51 μεταναστών στα νότια της Κρήτης

Κατά τον εντοπισμό ταχύπλοου με μετανάστες, συνελήφθη ένας εξ αυτών, υπήκοος Παλαιστίνης, ως διακινητής. Οι Παλαιστίνιοι, όμως, αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες και όχι ως μετανάστες και δικαιούνται ασύλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση το Λιμενικού Σώματος «τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, που κινούταν με ταχύτητα, προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση το Αγαθονήσι. Αμέσως, στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος του Λ.Σ. που εντόπισε το ταχύπλοο. Ο χειριστής αυτού δεν συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του Λιμενικού πλωτού και ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου.

»Οι συνολικά 33 επιβαίνοντες (12 άντρες, 7 γυναίκες και 13 ανήλικοι) περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και στη συνέχεια μετεπιβιβάσθηκαν σε έτερο πλωτό του ΛΣ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου της Σάμου. Οι 32 αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Σάμου και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Ένας εκ των ανωτέρω, ηλικίας 37 ετών (υπήκοος Παλαιστίνης) συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨ και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 ¨Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο¨. Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς.»

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx