34 θάνατοι σε μια μέρα! 2.556 τα κρούσματα – 206 στις ΜΕΘ

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, μέσα σε 24 ώρες σημειώθηκαν 34 θάνατοι, οι περισσότεροι που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα και ίσως (όπως προβλέπουν οι λοιμωξιολόγοι) ίσως όχι οι περισσότεροι που θα δούμε μέχρι να περάσει το δεύτερο κύμα ή να υποχωρήσουν τα κρούσματα τουλάχιστον στο μισό.

Προβλέπεται δηλαδή ότι το lockdown θα κάνει πολλές μέρες να αποδώσει καρπούς και εν τω μεταξύ, όσο ακολουθούν ανοδική πορεία τα κρούσματα και οι εισαγωγές, οι θάνατοι δεν θα λιγοστεύουν, αλλά θα αυξάνονται. Πάντως ένας λόγος που είχαμε σήμερα 34 θανάτους, είναι γιατί έχουν προσβληθεί σε όλη την Ελλάδα οι τρόφιμοι σε πάνω από τέσσερα γηροκομεία και, όπως είναι γνωστό, αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι η πλέον ευάλωτη -και ηλικιωμένοι αλλά συνάμα και ευπαθείς λόγω νοσημάτων.

Εάν γλιτώσουν τα άλλα γηροκομεία, ίσως ο αριθμός των θανάτων να μειωθεί θεαματικά από μια στιγμή και πέρα. Δυστυχώς όμως, όσο πιο βεβαρημένο είναι ένα αστικό κέντρο, τόσο πιο εκτεθειμένα είναι και τα γηροκομεία, παρά τη λήψη αυστηρών μέτρων. Στην εντατική συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη  207 άνδρες και γυναίκες. To 86.5% από αυτούς πάσχει από υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών.

Μεταξύ των 34 νεκρών είναι και μια γυναίκα 40 ετών, για την οποία δεν έχουμε πληροφόρηση εάν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα ή όχι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx