35 εργάτες κάηκαν στο Κουβέιτ – Τους είχαμε πει να μη συνωστίζονται (!) λέει η αστυνομία

35 εργάτες κάηκαν στο Κουβέιτ – Τους είχαμε πει να μη συνωστίζονται (!) λέει η αστυνομία

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε κτήριο όπου διέμεναν εργάτες στην πόλη Μανγκάφ, στο νότιο Κουβέιτ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 35 άτομα.

“Το κτήριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά χρησιμοποιείτο για τη στέγαση εργατών και μεγάλος αριθμός από αυτούς βρισκόταν εκεί. Δεκάδες διασώθηκαν, αλλά δυστυχώς σημειώθηκαν πολλοί θάνατοι λόγω εισπνοής καπνού”, δήλωσε αστυνομικός διοικητής στην κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας:

“Ενημερώνουμε και απευθύνουμε πάντοτε προειδοποίηση να μην συνωστίζονται τόσοι εργάτες σε ένα κατάλυμα», είπε. Δεν είναι ευθύνη της αστυνομίας η πρόνοια για τη στέγαση των μεταναστών που συρρέουν στο Κουβέιτ για μεροκάματα, εντούτοις είναι της πολιτείας που τους αποδέχεται επειδή αμείβονται λιγότερο από τους ντόπιους, πλην ζουν υπό άθλιες συνθήκες.

Το υπουργείο Υγείας του Κουβέιτ δήλωσε πως 43 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο λόγω της πυρκαγιάς, και τέσσερις από αυτούς κατέληξαν. Δεν είναι σαφές αν οι τέσσερις θάνατοι περιλαμβάνονται στους 35 που ανέφερε η αστυνομία ή αν το σύνολο των νεκρών είναι 39. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι