35 κλήσεις στο ΕΚΑΒ για θερμοπληξία

Καύσωνας "Κλέων": Που "σκαρφαλώνει" ο υδράργυρος – Οδηγίες από το Υπ. Υγείας

Δεκάδες περιστατικά θερμοπληξίας κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ΕΚΑΒ λόγω του παρατεταμένου καύσωνα στη χώρα, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Ο κ. Μαθιόπουλος είπε ότι «οι πολίτες και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες και τα μικρά παιδιά πρόσεξαν ίσως πιο πολύ και έτσι δεν είχαμε πολλά περιστατικά στη διάρκεια του καυτού δεκαπενθήμερου». Σε ερώτηση για τα συνήθη συμπτώματα της θερμοπληξίας, είπε ότι είναι ο έντονος πονοκέφαλος, η ταχυπαλμία, η ζάλη και τάσεις λιποθυμίας. «Όσοι αισθάνονται αδιαθεσία θα πρέπει να μεταφέρονται σε δροσερό μέρος, να χρησιμοποιήσουν ψυχρά επιθέματα για να δροσιστούν και να καταναλώσουν πολλά υγρά. Θα πρέπει να έρχονται σε επικοινωνία και με το γιατρό που τους παρακολουθεί», είπε ως προς την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, καθώς κάποια περιστατικά είναι επείγοντα και δεν αρκούν τα επιθέματα.

Πηγή: ΕΡΤ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx