35χρονος αυτοπυρπολήθηκε στο Μινσκ

Έκαψαν το ΙΧ της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ένας 35χρονος  αυτοπυρπολήθηκε σήμερα έξω από ραδιοφωνικό σταθμό στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας, του Μινσκ,  και τώρα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Όλγκα Τσεμοντάνοβα δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Belta ότι αστυνομικοί βρίσκονται στην περιοχή «για να εξακριβώσουν τις συνθήκες του περιστατικού». Τα αίτια δεν είναι σαφή. Η επιλογή του σημείου παραπέμπει σε μια μάλλον πολιτική δήλωση, και είναι έντονο το αντιπολιτευτικό κύμα στην χώρα, όμως η πρώην σύζυγός του άνδρα που αυτοπυρπολήθηκε είπε ότι “είχε προσωπικά προβλήματα” και “δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο μπορεί να έφτασε σε αυτό το σημείο” .

Σε εικόνες από βίντεο, που προβλήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ένας άνδρας να έχει τυλιχθεί στις φλόγες σε μια άδεια πλατεία στο κέντρο του Μινσκ κοντά σε άγαλμα του Λένιν. Κάποιοι άνθρωποι τρέχουν προς το μέρος του για να προσπαθήσουν να σβήσουν τις φλόγες. Σύμφωνα με αυτόπτες περιέλουσε τον εαυτό του με ένα υγρό και άναψε φωτιά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι