36 κρούσματα στην Creta Farms

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Συρροή κρουσμάτων κορονοϊού σημειώνεται εδώ και μέρες σε μονάδα της εταιρείας Creta Farms στο Ρέθυμνο, όπου διαπιστώθηκαν 11 κρούσματα την περασμένη εβδομάδα και σήμερα άλλα 25.

Το Ρέθυμνο βρίσκεται ήδη στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, αλλά και σε άλλες ομάδες επεξεργασίες κρέατος στην Εύβοια και στην βόρειο Ελλάδα έχουν σημειωθεί κατά καιρούς πολλά κρούσματα, λόγω των συνθηκών εργασίας, χωρίς η περιοχή έως τότε να ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά. Τα περισσότερα κρουσματα αφορούν σε Ινδούς εργάτες που τέθηκαν σε καραντίνα και πιθανόν να μόλυναν ο ένας τον άλλον όχι απαραιτήτως στο χώρο εργασίας, αλλά στις εξω-επαγγελματκές συναναστροφές τους. Ομως πλέον τα κρούσματα αφορούν και σε Έλληνες, που σημαίνει ότι διασπορά σίγουρα σημειώθηκε και στο χώρο εργασίας.

Η εταιρεία εξακολουθεί να λειτουργεί. Τα δείγματα των μοριακών ελέγχων των κρουσμάτων έχουν σταλεί για να διαπιστωθεί αν ανήκουν στη βρετανική μετάλλαξη, καθώς ειδικά στην Κρήτη το 50% των κρουσμάτων πλέον αφορά στη συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι