392 κρούσματα προκαλούν έκτακτη σύσκεψη για Μενίδι και Δυτική Αττική

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

«Τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται μια αυξητική τάση στα κρούσματα κορονοϊού στη δυτική Αττική», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος. «Υπάρχουν 392 ενεργά κρούσματα και οι στενές επαφές τους ανέρχονται σε 780».

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε συγκεκριμένους δήμους έγινε αιτία να πραγματοποιηθεί σήμερα ευρεία τηλεδιάσκεψη με την Πολιτική Προστασία, με συμμετοχή του υφυπουργού  Νίκου Χαρδαλιά, του προέδρου του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέα, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα καθώς και των δημάρχων  των δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών (Μενίδι).

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν  rapid test σε όλες τις περιοχές. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων και εντατικοποίηση της ενημέρωσης προς τον πληθυσμό των εν λόγω δήμων, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο εφησυχασμού.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι