4.309 τα κρούσματα, αλλά έγιναν και (ρεκόρ) 75.172 τεστ

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.309 επί 75.172 εργαστηριακών ελέγχων. Το μόνο σχετικά αισιόδοξο, παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, είναι ότι η θετικότητα μειώθηκε στο 5,7%. Ανησυχεί πάντως η έξαρση σε πολλές πόλεις, αλλά και σε νησιά όπως η Κως όπου αίφνης καταγράφηκαν 30 κρούσματα.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίζουν να αυξάνουν και έφθασαν το τελευταίο 24ωρο τις 526 -αύξηση 20% σε σύγκριση με χθες. Για μια ημέρα είχαν μειωθεί, αλλά αυτό οφειλόταν μάλλον στο ότι πολλοί ανέβαλαν την επίσκεψη στο νοσοκομείο επειδή ήταν Κυριακή.

Ο ΕΟΔΥ αύξησε τα τεστ ώστε να έχει μέτρο σύγκρισης όταν αρχίσουν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κατ΄οίκον, που ασφαλώς (παρότι “βγάζουν” κι αυτά πολλά “ψευδώς αρνητικά”) θα αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των κρουσμάτων. Είναι δηλαδή αναμενόμενο ότι με τα αυτο-τεστ θα σημειωθεί φαινομενικά κύμα κρουσμάτων, καθώς όσα περισσότερα τεστ γίνονται, ευλόγως “βγαίνουν” και περισσότερα κρουσματα. Σήμερα για παράδειγμα, εκτιμάται ότι έχουμε πάνω από 9.000 κρουσματα και όχι 4.309. Με τα πολλά τεστ το κράτος επιδιώκει να έχει μια σαφή εικόνα της θετικότητας προτού αρχίσουν τα self test.

Καθώς τα κατ΄οίκον τεστ θα ειναι υποχρεωτικά, θα τα κάνουν και πολλοί ασυμπτωματικοί ή προσυμπτωματικοί και ολιγοσυμπτωματικοί φορείς που σήμερα δεν μπαίνουν στο έξοδο (25 ευρώ) ή στη διαδικασία να κάνουν rapid test σε ιδιωτικά κέντρα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επισης ότι το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη μάχη άλλοι 79 άνθρωποι, ενώ 751 συνεχίζουν την πάλη στις ΜΕΘ.

Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη

Ανατολική Αττική: 268 κρούσματα
Δυτική Αττική: 144 κρούσματα
Δυτικός Τομέας Αθηνών: 289 κρούσματα
Βόρειος Τομέας Αθηνών: 208 κρούσματα
Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 486 κρούσματα
Νότιος Τομέας Αθηνών: 176 κρούσματα
Πειραιάς:296 κρούσματα
Αργοσαρωνικός/Κύθηρα: 15 κρούσματα
Σύνολο Αττικής: 1.883
Θεσσαλονίκη: 622 κρούσματα

Κατά περιφερειακή ενότητα

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι