4 παιδιά ψάχνουν ΜΕΘ για τη μητέρα τους, επειδή το Κρατικό Πειραιά δεν έχει

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Τέσσερα αδέρφια καταγγέλλουν ότι η μητέρα τους, που έχει κορονοϊό, κινδυνεύει να πεθάνει διότι είναι διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ. Η 76χρονη εισήχθη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας στις 23 Μαρτίου σε σχετικά διαχειρίσιμη κατάσταση, αλλά σε πέντε μέρες χρειάσθηκε διασωλήνωση και το Γενικό Κρατικό δηλώνει ότι δεν έχει.

Συγκεκριμένα ο διοικητής αρνείται ότι γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ και ότι το νοσοκομείο απλά δεν διαθέτει πλέον ΜΕΘ για κανέναν –είναι όλες κατειλημμένες. Η μόνη περίπτωση να διακομισθεί σε ΜΕΘ η 76χρονη, είναι να την πάνε σε άλλο νοσοκομείο, όμως βάσει πρωτοκόλλου απαγορεύεται η διακομιδή όταν ο ασθενής δεν έχει σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά. Τα παιδιά φοβούνται βασίμως ότι διασωληνωμένη όπως είναι η μητέρα τους εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για πέντε ημέρες δεν έχει ελπίδες να σταθεροποιηθεί, αλλά θα πεθάνει.

Το πρόβλημα ουσιαστικά έγκειται στο ότι οι ασθενείς που κατά πάσα πιθανότητα θα χρειασθούν ΜΕΘ διακομίζονται σε όποιο νοσοκομείο έχει διαθέσιμες έστω και απλές κλίνες Covid καθώς “ελεύθερες” ΜΕΘ για κορονοϊό δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά πλέον στην Αττική.  Για να μπορούσαν να αντιμετωπισθούν περιστατικά σαν αυτά, που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, θα έπρεπε όλοι οι σταθεροποιημένοι σε ΜΕΘ να πηγαίνουν σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου, ώστε να εκκενώνεται ΜΕΘ στο νοσοκομείο μονάδα για άλλο ασθενή και οι γιατροί να μπορούν να τον μεταφέρουν (παρότι μη σταθεροποιημένο αιμοδυναμικά) σε ΜΕΘ στον ίδιο χώρο. Ομως κι αυτό ενέχει κινδύνους, γιατί προκειμένου να αδειάσει ΜΕΘ για την 76χρονη επί του προκειμένου, θα πρέπει να διακομισθεί σε άλλο νοσοκομείο ένας ασθενής σε ήδη βαριά κατάσταση…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι