41 νεκροί – 1.490 τα κρούσματα – 239 στη διασωλήνωση

41 νεκροί – 1.490 τα κρούσματα – 239 στη διασωλήνωση

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 41 θάνατοι, με πολλούς από τους ασθενείς να μην έχουν μπει καν σε ΜΕΘ και να ξεψυχούν σε κοινές κλίνες.

Διασωληνωμένοι παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή 239 άνθρωποι. Τα κρούσματα εμφανίζονται μειωμένα και, συγκεκριμένα, στα 1.419. Από αυτά, τα 390 καταγράφηκαν στην Αθήνα και τα 412 στη Θεσσαλονίκη. Ομως οι θάνατοι δεν θα μειωθούν τόσο κάθετα, επειδή συνεχίζουν να καταγράφονται νέα κρουσματα σε γηροκομεία.

Η “έξοδος” των Αθηναίων

Η καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία στο εξής θα συμμετέχει στις ενημερώσεις, είπε ότι ανησυχεί πολύ για αύξηση των κρουσμάτων στην επαρχία, μετά την άτακτη φυγή 177.000 ΙΧ από την Αθήνα την περασμένη Πέμπτη, Παρασκευή μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να δείξουν προσοχή καθώς μπορεί να δούμε αύξηση κρουσμάτων σε μικρές επαρχιακές πόλεις το επόμενο διάστημα επειδή υπήρξε μετακίνηση πληθυσμού από την Αθήνα προς την περιφέρεια.

Η καθηγήτρια εξέφρασε την ανησυχία των ειδικών για πιθανή αύξηση των διασωληνώσεων στο επόμενο διάστημα αλλά και για αύξηση των θανάτων. Μείωση εισαγωγών και θανάτων θα παρατηρηθεί μετά από 10-15 μέρες, αφ΄ης στιγμής άρχισαν να μειώνονται τα κρουσματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι