43 σκάφη βούλιαξαν στην Κεφαλλονιά

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Καταστροφικό και για τους ψαράδες αλλά και για μικρά σκάφη αναψυχής ήταν του πέρασμα του “Ιανού” από τα Επτάνησα. Μόνο στην Κεφαλλονιά βούλιαξε 43 σκάφη.

Παράλληλα υπέστησαν σοβαρές ζημίες άλλα 20 σκάφη, επαγγελματικά και μη.

Αναλυτικά, στο λιμένα Αργοστολίου βυθίστηκε ένα σκάφος, σε δύο  προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ φορτηγίδα επακούμβησε σε γέφυρα και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη, Στην μαρίνα Αργοστολίου βυθίστηκαν δύο σκάφη, ενώ πέντε υπέστησαν υλικές ζημιές, στο λιμενίσκο Μαϊστράτου Αργοστολίου βυθίστηκαν έξι σκάφη, εκ των οποίων τέσσερα ανελκύστηκαν με μέριμνα των ιδιοκτητών τους. Στο λιμένα Αγίας Πελαγίας βυθίστηκαν δύο σκάφη, στο λιμένα Αγίας Κυριακής βυθίστηκαν πέντε, στον λιμένα Λεγατάτων Ληξουρίου βυθίστηκαν τρία, στην περιοχή Αθέρας Παλικής βυθίστηκαν τέσσερα σκάφη, ενώ προσάραξε ένα, στο λιμένα Φισκάρδου βυθίστηκαν τέσσερα, τα οποία ανελκύσθηκαν ήδη με μέριμνα των ιδιοκτητών, στον όρμο Φώκι βυθίστηκαν δύο, στο λιμένα Άσσου βυθίστηκαν πέντε και προσάραξαν τέσσερα, στο λιμένα Σάμης βυθίστηκαν τρία. Στην περιοχή Καραβόμυλος  βυθίστηκε ένα σκάφος και προσάραξε άλλο ένα, στον λιμένα Αγίας Ευφημίας βυθίστηκαν πέντε σκάφη και προσάραξαν τρία, ενώ ένα σκάφος υπέστη υλικές ζημιές και στον λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας ένα σκάφος υπέστη υλικές ζημιές.

Από τα προαναφερόμενα συμβάντα δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πλην έντονων προσχώσεων και φερτών υλών σε αρκετούς λιμένες και λιμενικές εγκαταστάσεις  ενώ δεν έχει διαπιστωθεί ή δηλωθεί τραυματισμός.

Από τις Λιμενικές Αρχές Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους σε όλα τα προσαραγμένα σκάφη και σε αυτά που υπέστησαν υλικές ζημιές μέχρι οι ιδιοκτήτες να προσκομίσουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι