45χρονος κρατείται για φόνο ετοιμοθάνατου 65χρονου Γερμανού στην Ιεράπετρα

Σύλληψη 18χρονου για την θανάσιμη καταδίωξη στον Ασπρόπυργο,

Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί τις αρχές στην Ιεράπετρα, και έχει προφυλακισθεί ένας φίλος του θύματος, ενός Γερμανού τουρίστα που ήταν βαριά άρρωστος. Σύμφωνα με μερικά μέσα ενημέρωσης ίσως ο δράστης σκότωσε  τον βαριά ασθενή για να τον ληστέψει. Η ιατροδικαστική έκθεση ουσιαστικά δεν δείχνει κάτι εγκληματικό, παρά δυο χτυπήματα στο κεφάλι, που όμως μπορεί και να είχαν προκληθεί και κατά την πτώση του θύματος από μια ζαλάδα.

Το πολύ ύποπτο στην όλη υπόθεση του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας που βρέθηκε νεκρός πριν από δέκα ημέρες και όλοι νόμιζαν ότι πέθανε από παθολογικά αίτια λόγω του νοσήματος του,  είναι ότι επισκέφθηκε το θύμα ένας άνδρας την ώρα που υπολογίζεται ότι αυτό πέθανε.

Ο άνδρας ήταν ντυμένος έτσι ώστε να μην αφήσει γενετικό υλικό, με φόρμα, γάντια, κουκούλα. Κάποιοι μιλούν ακόμη και για φίλο που ίσως ήθελε να βοηθήσει σε ευθανασία. Πιθανόν το θέμα να φωτίσει περισσότερο η τοξικολογική εξέταση. Πάντως σε περίπτωση ευθανασίας, δεν χτυπάς τον άλλον απλώς στο κεφάλι ούτε υπάρχει κάποιος που να καταθέτει ότι ο 65χρονος είχε ζητήσει από φίλους του να τον βοηθήσουν να δώσει τέλος στη ζωή του ούτε καταθέτει κανείς ότι έδειχνε τάσεις αυτοκτονίας.

Οπότε κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, 45χρονος Έλληνας που κατηγορείται για το φόνο του Γερμανού. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι έλειπε για ψάρεμα την ώρα που πέθανε ή φονεύθηκε ο Γερμανός. Η σύλληψη ουσιαστικά στηρίζεται στο ότι σε κάμερα φαίνεται κάποιος με τον δικό του σωματότυπο, αλλά και στο ότι άλλη κάμερα δείχνει το μέσον μεταφοράς του εκεί κοντά, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι έλειπε για ψάρεμα.

Η κάμερα

Η κάμερα έξω από το σπίτι του νεκρού, κατέγραψε κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα έναν άνδρα ντυμένο πολύ ύποπτα να μπαίνει στο σπιτι του θύματος και να μένει εκεί για 25 λεπτά το βράδυ του θανάτου ή του φόνου. Ο Γερμανός αρχικά εξελήφθη ότι πέθανε από παθολογικά αίτια, επειδή ήταν καρκινοπαθής σε τελικό στάδιο. Όμως όταν βρέθηκε το υλικό της κάμερα, έγινε έγινε εκταφή της σορού και αναζητήθηκε υλικό από άλλες κάμερες. Προέκυψε ότι επρόκειτο πιθανόν για δολοφονία.

Στο σπίτι του πιθανολογείται ότι ο Γερμανός είχε κρατήσει κάποιο ποσό από τα 100 .000 ευρώ που είχε λάβει πρόσφατα από πώληση ακινήτου του στη Γερμανία. Φίλοι του είπαν ότι ο άτυχος άνδρας ήθελε να έχει μετρητά για τις γυναίκες που τον φρόντιζαν αλλά και τους δυο-τρεις στενούς του φίλους, που επίσης θα τους χρειαζόταν όταν επιδεινωνόταν πολύ η κατάστασή του. Κάποιος είπε ότι ήθελε να εμπιστευθεί σε κάποιον 50.000 ευρώ για ώρα ανάγκης.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται από την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και τρόπον τινά πρακτικής νοσοκόμας. Η 35χρονη γυναίκα εξαρχής θεώρησε ύποπτο το θάνατο και πήγε στο γείτονα του Γερμανού και ζήτησε να δει το βίντεο από την κάμερα στην είσοδο. Πιθανόν και να το έκανε επειδή δεν βρέθηκαν τα χρήματα που ήξερε ότι ο Γερμανός είχε στο σπίτι του. Εν συνεχεία άρχισε να σκαλίζει την υπόθεση η αστυνομία.

Το παρελθόν και οι φίλοι

Το θύμα επισκεπτόταν την Κρήτη κάθε καλοκαίρι εδώ και 30 χρόνια. Από διετίας ζούσε μονίμως στην Κρήτη και όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε λόγω μεταστάσεων, γύρισε στη Γερμανία για να τακτοποιήσει τις υποθέσεις του και να πουλήσει το σπίτι του. Ξαναγύρισε εν συνεχεία στην Κρήτη. Είχε κάνει δυο γάμους, χωρίς να αποκτήσει παιδιά. Στενότερός του συγγενής ήταν η αδελφή του, με την οποία είναι άγνωστο για ποιο λόγο, δεν είχε καθόλου σχέσεις πλέον.

Σύμφωνα με το neakriti.gr στη Γερμανία είχε έναν έμπιστο φίλο στον οποίο έδωσε τα 50.000 ευρώ να του τα φυλάξει σε ασφαλές σημείο, για να έχει μια οικονομική στήριξη στα δύσκολα χρόνια που θα ακολουθούσαν. Επειδή δεν ήθελε να έχει σχέση με τις Τράπεζες τα υπόλοιπα χρήματα που έφερε στην Ελλάδα, προσπάθησε να τα δώσει προς φύλαξη σε έμπιστους φίλους του, γιατί ήθελε να νιώθει ασφαλής, όντας βαριά άρρωστος. Πέραν των μετρητών, είχε και τη μηνιαία σύνταξή του, κάτι που τον καθιστούσε εύπορο.

Στο περιβάλλον του, είχε τρεις γυναίκες που φέρεται να εμπιστευόταν. Με τη μία είχε πιο στενές σχέσεις. Η δεύτερη αναλάμβανε να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του με διάφροα γραφειοκρατικά ζητήματα και η τρίτη ήταν εκείνη που φρόντιζε για το καθημερινό  φαγητό του, για τα φάρμακα του και τις παυσίπονες ενέσεις που χρειαζόταν τακτικά.

Πριν αρρωστήσει είχε κάνει και μια κουμπαριά στην Ιεράπετρα και πάντα φρόντιζε να έχει καλές σχέσεις με τους κουμπάρους του.  Στην κηδεία του, τη Δευτέρα 8 Απριλίου βρέθηκαν μόνο οι φίλοι του και κανείς συγγενής του από τη Γερμανία.

Ο Κλάους Ρούντολφ Σλίμπερ, έδινε μάχη με τους πόνους από την ασθένεια του έχοντας φτάσει να χαρακτηρίζεται καρκινοπαθής τετάρτου σταδίου. Αν και ήταν λειτουργικός, είχε χάσει πλέον πολλά κιλά και χρειάσθηκε τη βοήθεια Κρητικών φίλων του για να μετακομίσει και να εγκατασταθεί σε ένα καινούργιο διαμέρισμα που ενοικίασε καταβάλλοντας προκαταβολικά στον ιδιοκτήτη του σπιτιού 2.500 ευρώ και εξοπλίζοντας το με καινούργιες οικιακές συσκευές.

Όσο περνούσε ο χρόνος δυσκολευόταν να βγαίνει από το σπίτι του, όπου τον επισκέπτονταν οι τρεις γυναίκες που τον φρόντιζαν και πολλοί λίγοι φίλοι του, μεταξύ των οποίων και ο 45χρονος φερόμενος ως ο δράστης της δολοφονίας του, τον οποίο γνώρισε από κοινούς φίλους τους στην παραλία.

Ο θάνατος

Το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου ο 65χρονος Κλάους Ρούντολφ Σλίμπερ βρέθηκε νεκρός ανάσκελα στο πάτωμα του σαλονιού του, από την γυναίκα που φρόντιζε για το φαγητό του και τα φάρμακα του. Εκείνη γνώριζε ότι ο 65χρονος ήταν καρκινοπαθής τελικού σταδίου, είχε αστάθεια στη βάδιση και πολύ χαμηλό οξυγόνο τις τελευταίες μέρες. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν όλοι ήταν ότι επρόκειτο για θάνατο από παθολογικά αίτια ή ότι ζαλίστηκε από έλλειψη οξυγόνου (είχε καρκίνο πνευμόνων μεταξύ άλλων) και από την πτώση στο πάτωμα χτύπησε στο κεφάλι.

Η Αστυνομία είδε ότι στο πάτωμα μια μικρή λίμνη αίματος από το οποίο φαινόταν ότι είχε συρθεί στο πάτωμα γύρω στους 20 πόντους, ίσως προσπαθώντας ανεπιτυχώς να ανασηκωθεί. Δεν  διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης και οι αστυνομικοί κάλεσαν τοπικό γραφείο τελετών να παραλάβει τη σορό. Σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν παρών ως φίλος και ο 45χρονος, ο φερόμενος τώρα ως δράστης ανθρωποκτονίας.

Για το πιστοποιητικό θανάτου κλήθηκε ιδιώτης ιατρός από την Ιεράπετρα, που αφού άκουσε το ιατρικό ιστορικό του θανόντος και αφού η Αστυνομία δεν είχε βρει κάτι ύποπτο,  υπέγραψε πιστοποιητικό θανάτου από παθολογικά αίτια. Εν συνεχεία έγινε η κηδεία του θύματος.

Η οικιακή βοηθός

Μετά την κηδεία του Κλάους, η 35χρονη οικιακή βοηθός- νοσοκόμα, που τον βρήκε νεκρό, απευθύνθηκε στον συμπατριώτη της Αλβανό υπήκοο που μένει δίπλα στο διαμέρισμα του Κλάους, και του ζήτησε να δει τις έχει καταγράψει η κάμερα του, που βλέπει στην κοινόχρηστη σκάλα και στην είσοδο των δυο διαμερισμάτων.

Στο υλικό από αυτήν την κάμερα, φάνηκε ότι το βράδυ του Σαββάτου, ένας άντρας ντυμένος πολύ περίεργα και με χαρακτηριστικό βηματισμό (σέρνει λίγο το ένα του πόδι) εισέρχεται στην πολυκατοικία, χτυπά το κουδούνι, φωνάζει τον Κλάους και εκείνος του ανοίγει. Ο άγνωστος άντρας φορεί γάντια, κουκούλα, μάσκα ή ψεύτικη γενειάδα και παράξενα ρούχα που τον καλύπτουν ολόκληρο, όπως βλέπουμε σε ταινίες τύπου CSI για να μην μένει πουθενά γενετικό υλικό. Ο άνδρας αυτός φαίνεται να μένει στο διαμέρισμα του Κλάους γύρω στα 25 λεπτά και μετά ανοίγει την πόρτα και απομακρύνεται.

Νωρίτερα στο διαμέρισμα του Κλάους είχε βρεθεί μια φίλη του, που αργότερα εκείνο το βράδυ, τον κάλεσε στο κινητό του, αλλά εκείνος δεν απάντησε. Η φίλη του θεώρησε ότι ο Κλάους θα είχε κοιμηθεί. Οπότε βρέθηκε νεκρός την άλλη μέρα το πρωί από την 35χρονη.

Η καταγγελία

Όταν ο γείτονας του και η 35χρονη γυναίκα είδαν τον περίεργα ντυμένο άγνωστο, έκαναν καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα κι αυτό με τη σειρά του βρήκε υλικό και από άλλες κάμερες της γειτονιάς. Η 35χρονη είπε ότι το βάδισμα και ο σωματότυπος “έδειχναν” τον 45χρονο, ο οποίος προσήχθη και τελικά συνελήφθη. Στο σπιτι του βρέθηκε κι ένα μαχαίρι, αλλά αθωώθηκε για την οπλοκατοχή.

Υπερισχύει η εκτίμηση ότι πρόκειται για έγκλημα με οικονομικά κίνητρα. Η ιατροδικαστική εξέταση έχει δείξει δυο χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του 65χρονου χωρίς να έχει διευκρινιστεί από πού προέρχονται, ενώ αναμένονται και άλλες εργαστηριακές ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι