5,2 Ρίχτερ πάλι στην Ελασσόνα πάνω που θα ξανάμπαιναν στα σπίτια τους

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Νέος σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ελασσόνα, την ώρα που πολλοί Θεσσαλοί σκέφτονταν να αποτραβηχτούν στα σπίτια τους να χαλαρώσουν (και να ζεσταθούν), με αποτέλεσμα να ξαναβγούν στους δρόμους.

Πρόκειται για τον πιο ισχυρό μετασεισμό από το μεσημέρι, που είχαν σημειωθεί δύο ισχυροί μετασεισμοί, 5 και 5,1 βαθμών αντίστοιχα. H νέα δόνηση, που σημειώθηκε στις 20:30, έχει εστιακό βάθος τα 13,8 χλμ και εντοπίζεται 22 χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

«Δεν δίνει σεισμούς μεγαλύτερους από 6,2 – 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το ρήγμα του Τυρνάβου και ο σεισμός που σημειώθηκε στις 12:16 το μεσημέρι ήταν ο κύριος και αποτελεί την οροφή για την τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα της περιοχής», είπε ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Παυλίδης που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το ρήγμα αυτό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι