5,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κρήτη

5,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κρήτη

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νότια της Κρήτης στις 7.08 το πρωί. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης και το εστιακό του βάθος είναι στα 46,6.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας: «Ο σεισμός εντοπίζεται νότια της Κρήτης, αλλά σε σημαντικό βάθος, όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής. Ήταν μεγέθους 5,5 – 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αυτό είναι το προκαταρκτικό μέγεθος. Δε σχετίζεται με το σεισμό στο Αρκαλοχώρι στις 27 Σεπτεμβρίου», είπε ο κ. Λέκκας.

Δεν είναι γνωστό εάν ο σεισμός προκάλεσε ζημιές μέχρι στιγμής. Αναστάτωσε πάντως τους κατοίκους, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι