50 νεκροί την εβδομάδα από COVID

Στο 85 - 90% η αύξηση των αναπνευστικών ιών στα λύματα της Αττικής - Μεγαλύτερη αύξηση τις επόμενες μέρες

Περίπου 50-60 άτομα πεθαίνουν την εβδομάδα από επιπλοκές του κορονοϊού

Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για COVID-19 κατά την τελευταία υπό εξέταση εβδομάδα (6-12 Νοεμβρίου), σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ήταν 793, δηλαδή μειωμένες κατά τι, αφού την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα είχε φθάσει τις 960. Ο αριθμός των θανάτων παραμένει σχετικά σταθερός, καθώς κυμαίνεται από 40 έως 60 εβδομαδιαίως. Κατά την τελευταία έκθεση καταγραφής, ήταν 50. Ούτε στη γρίπη παρατηρείται προς το παρόν έξαρση.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων (21) παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες, καθώς κατά μέσο όρο διασωληνώνονταν 23 άτομα την εβδομάδα. 0 αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 43. Οσον αφορά στους θανάτους, καταγράφηκαν σε ασθενείς ηλικίας από 59 έως 98 ετών, με μέσο όρο τα 82 έτη, που σημαίνει ότι ήταν πολύ λίγοι οι νεκροί κάτω των των 65 ετών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι