50χρονος εργαζόμενος σε νεκροταφείο: “Με πυροβόλησε ληστής στα μνήματα!”

50χρονος εργαζόμενος σε νεκροταφείο: “Με πυροβόλησε ληστής στα μνήματα!”

Ενας άνδρας που εργάζεται στο νεκροταφείο του Ζαγλιβερίου, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, τραυματίσθηκε  από επίθεση «ενός 30χρονου ξανθού ληστή», όπως είπε o ίδιος.

Ο εργαζόμενος είπε ότι ο δράστης του ζητούσε λεφτά και τελικά επειδή δεν είχε να του δώσει, αυτός  τον πυροβόλησε. Ανακοίνωση της αστυνομίας δεν έχουμε στη διάθεσή μας, για το αν βρέθηκε κάλυκας, αν ήταν πιστόλι ή αεροβόλο κ.λπ. Το τραύμα που φέρει στο κεφάλι του το θύμα είναι από την κάνη του όπλου και δεν ξέρουμε αν η σφαίρα τον πέτυχε ή όχι, αν και κάποια μέσα αναφέρουν ότι τον “βρήκε ξώφαλτσα” στο πόδι.

Όλα έγιναν την περασμένη Τρίτη, αλλά σήμερα ο 50χρονος εργάτης μίλησε στο Mega. Όπως είπε, εκείνη τη στιγμή που δέχτηκε την επίθεση, έτυχε να είναι μόνος. «Ήμουν στο νεκροταφείο και δούλευα, όπως κάθε μέρα. Γύρω στις 12:30 το μεσημέρι είδα αυτόν τον άνθρωπο στη βρύση με ένα μπουκάλι νερό. Μετά πήγαινε σε ένα μνήμα και ξαναγύριζε. Ξαφνικά με φώναξε, ήθελε να με ρωτήσει κάτι όπως μου είπε και μου ζήτησε να καθαρίσω το μνήμα της γιαγιάς του.

»Στη συνέχεια μου ζήτησε επιτακτικά να του δώσω όσα χρήματα είχα πάνω μου. Του είπα ότι δεν είχα τίποτα πάνω μου και τότε έβγαλε ένα όπλο από την τσέπη του και πυροβόλησε προς το μέρος μου, ενώ στη συνέχεια με χτύπησε και με την κάννη στο μέτωπο. Μετά πήδηξε από τον τοίχο και εξαφανίστηκε. Πήγα πρώτα στο Κέντρο Υγείας και μετά στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Ευτυχώς δεν με χτύπησε πιο σοβαρά γιατί μπορεί και να μην ζούσα σήμερα.

»Ήταν ένας νέος γύρω στα 30, ψηλός, ξανθός. Δεν τον είχα ξαναδεί στο χωριό. Πρώτη φορά τον είδα. Εγώ κάποιες φορές έβγαζα κάποια χρήματα που είχα στην τσέπη και τα έδειχνα στο χωριό, αλλά για πλάκα. Εγώ φταίω, ήταν λάθος μου. Ίσως αυτό έμαθε και ήρθε να με βρει για να με ληστέψει αυτός. Πρέπει να τον βρει η αστυνομία. Φοβάμαι, φοβάμαι και για μένα, αλλά φοβάμαι μην το κάνει και σε άλλους ανθρώπους», είπε ο 50χρονος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι