57 κεριά άναψαν στον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα

57 κεριά άναψαν στον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα

Μια συγκινητική στιγμή διαδραματίστηκε στα Τίρανα χθες, με αφορμή την επέτειο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Δεν επρόκειτο για πολιτική κίνηση της αλβανικής ηγεσίας, αλλά για ελληνική πρωτοβουλία. Ο σπουδαίος Έλληνας εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου, που χρόνια τώρα ζωγραφίζει τον Καθεδρικό ναό Αναστάσεως του Χριστού στην αλβανική πρωτεύουσα, άναψε 57 κεριά μπροστά στην τοιχογραφία της Ανάστασης. Μαζί του βρέθηκαν δεκάδες Αλβανοί πολίτες, δείχνοντας, ότι στον πόνο των ανθρώπων δεν υπάρχουν σύνορα…

Όπως είπε, ο κ. Παπανικολάου «ήταν μια σύναξη συγκλονιστική που δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι λαοί είναι ενωμένοι. Η κουλτούρα της Αγάπης του μεγάλου Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, αν και διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, φάνηκε δυνατότερη και σίγουρα αυτό μπορεί να μας δείχνει μια χαραμάδα ελπίδας».

Να σημειωθεί, ότι η κόρη του εικαστικού, κατά σύμπτωση είχε ταξιδέψει από τη Λάρισα για τη Θεσσαλονίκη με το αμέσως προηγούμενο από το μοιραίο τρένο, ενώ ο ίδιος γεννήθηκε στη Λάρισα. Τώρα βρίσκεται κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ζωγραφίζοντας στον Καθεδρικό ναό τα τελευταία δέκα χρόνια και έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία για το έργο του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι