57% των Γερμανών θεωρεί ότι το Ισραήλ το παράκανε – Κατακραυγή για το πλήγμα σε σχολείο

57% των Γερμανών θεωρεί ότι το Ισραήλ το παράκανε – Κατακραυγή για το πλήγμα σε σχολείο

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε σήμερα ως «νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», το πολύνεκρο πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα. Παράλληλα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δημοσιεύει δημοσκόπηση στη Γερμανία, όπου (πριν από το χτύπημα στο σχολείο) το 68% των Γερμανών διαφωνεί με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ.

Όσον αφορά στο πλήγμα στο σχολείο, που μέχρι στιγμής το έχουν καταδικάσει Βρετανία, Γαλλία, ΕΕ (μέσω Μπορέλ) και Τουρκία, δεν είναι το πρώτο. Το Ισραήλ έχει ξαναχτυπήσει σχολεία της Γάζας με το άλλοθι ότι σε αυτά “κρύβονται τρομοκράτες της Χαμάς που χρησιμοποιουν τους αμάχους ως ασπίδες”.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «το Ισραήλ διέπραξε ένα νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σφαγιάζοντας περισσότερους από 100 αμάχους, που είχαν βρει καταφύγιο σε σχολείο», γράφει το τουρκικό υπουργείο, το οποίο καταγγέλλει «μία ακόμη φορά», τη βούληση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να «υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις για μια κατάπαυση του πυρός».

«Αυτή η επίθεση δείχνει για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου θέλει να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις για μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Οι διεθνείς παράγοντες που δεν λαμβάνουν μέτρα για να σταματήσουν το Ισραήλ καθίστανται συνεργοί αυτών των εγκλημάτων», συμπληρώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις στη Γερμανία, περίπου το 68% των Γερμανών απορρίπτει την στρατιωτική υποστήριξη προς το Ισραήλ, σε περίπτωση που ο πόλεμος εξαπλωθεί στον Λίβανο ή το Ιράν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD χθες.

Σε σύγκριση με παρόμοια έρευνα του Μαρτίου, αυξάνονται οι επικρίσεις για τις στρατιωτικές ενέργειες της κυβέρνησης του Νετανιάχου στη Μέση Ανατολή. Περίπου το 57% των ερωτηθέντων είπε ότι η στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ στις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου έχει πλέον “παρατραβήξει”. Πρόκειται για αύξηση επτά ποσοστιαίων μονάδων.

Ο αριθμός των ερωτηθέντων που θεωρούν θεμιτή την στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας μειώθηκε από 28% σε 21%. Μόνο το 4% πιστεύει ότι ο Νετανιάχου “έπρεπε να είναι ακόμα πιο σκληρός”. Το 61% θεωρεί ότι το Ισραήλ ευθύνεται πλήρως ή πάντως σημαντικά για την κατάσταση στη Γάζα.

Η Γερμανία, λόγω του αμαρτωλού παρελθόντος της με τους Ναζί, είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ εδώ και δεκαετίες. Είναι σημαντικός προμηθευτής όπλων στο Ισραήλ, με σημαντική συνεισφορά 326,5 εκατομμυρίων ευρώ σε στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα μόνο το 2023.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx