57χρονος απατεώνας “νοίκιασε” ταυτόχρονα το σπίτι του σε 20 οικογένειες παίρνοντας προκαταβολές

Έξι κυβερνητικές παρεμβάσεις για να λυθεί το στεγαστικό ζήτημα

Ιδιοκτήτης κατοικίας στην Αττική εξαπάτησε περίπου είκοσι υποψήφιους ενοικιαστές, από τους οποίους πήρε προκαταβολές ενοικίων για το ίδιο σπίτι και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε. Τελικά συνελήφθη.

Μια κατοικία που όπως αποδείχθηκε ήταν ενοικιασμένη με πολυετές συμβόλαιο υποτίθεται ότι νοίκιαζε 57χρονος ιδιοκτήτης, που έλεγε στα θύματά του ότι περιμένει να φύγει ο ενοικιαστής από μέρα σε μέρα. Εκμεταλλευόμενος την απουσία του νόμιμου ενοικιαστή για τις καλοκαιρινές διακοπές, έμπαινε με δικά του κλειδιά και έδειχνε το σπίτι σε υποψήφιους ενοικιαστές.

Ένα από τα θύματά του μίλησε στην εκπομπή Live News και είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Εγώ είμαι πυρόπληκτος και δεν είχα πού την κεφαλήν κλίναι και του λέω: ”θέλω σπίτι άμεσα, μένω στον δρόμο, στο αυτοκίνητο μου μέσα”. Λέει “σε καταλαβαίνω, έχω πάθει και εγώ ζημιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία”. Ο παλιάνθρωπος, με δούλευε. Είχα μαζέψει χρήματα με νύχια και με δόντια από φίλους και συγγενείς. Δεν έχω λάβει βοήθεια για το σπίτι μου που κάηκε. Ο άνθρωπος αυτός με εξαπάτησε, του έδωσα 800 ευρώ, υπογράψαμε και συμβόλαιο. Το θράσος του ήταν τεράστιο».

Άλλο θύμα του 57χρονου είπε: «Του έδωσα προκαταβολή, δεν μου έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού και μου είπα να δούμε πότε θα βγει ο προηγούμενος. Μου είπε να περιμένω καμιά ώρα και μετά δεν σήκωνε τα τηλέφωνα». Τρίτο θύμα είπε: «Τον έψαχνα, του ζητούσα να μου δώσει πίσω τα 400 ευρώ που του είχα δώσει σαν εγγύηση. Μόλις του είπα ότι έχω το νούμερο με τις πινακίδες του και θα τον βρω, μέσα σε 10 μέρες μου έστειλε πίσω τα χρήματα». Ο ιδιοκτήτης, που τελικά συνελήφθη, έλεγε ψέματα ότι νοίκιαζε το σπιτι ως Airbnb αλλά ότι πλέον ήθελε να βάλει μέσα μια οικογένεια μόνιμα.

Πηγή: MEGA

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx