59 θάνατοι – 492 κρούσματα Αττική, 491 η Θεσσαλονίκη

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ανακοινώθηκαν σήμερα 2.198 κρουσματα, από τα οποία τα 492 καταγράφηκαν στην Αττική και 491 στη Θεσσαλονίκη. Επισης ανακοινώθηκαν 59 θάνατοι. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έφθασε τους 400.

Ως προς τα κρούσματα, στην Πέλλα καταγράφηκαν 122 και στη Δράμα 147. Στη σημερινή ενημέρωση δεν ήταν παρών ο Νίκος Χαρδαλιάς γιατί έπρεπε να συμμετάσχει την ίδια ώρα σε πανευρωπαϊκή τηλεδιάσκεψη. Παρούσα ήταν η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Οι δείκτες βαρύτητας της νόσου θα αργήσουν πολύ να βελτιωθούν. Υπάρχει μία διαφαινόμενη πιθανή βελτίωση στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη έχει πενταπλάσιο επιδημικό φορτίο. Αν η Αττική ήταν στη θέση της Θεσσαλονίκης θα είχε πάνω από 2.200 διαγνώσεις την ημέρα» είπε. «Πάντως η Θεσσαλονίκη δείχνει σημεία ταχύτερης βελτίωσης από την Αττική, καθώς είναι μικρότερο αστικό κέντρο, και πιθανώς επειδή τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι στην Αττική.

Για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όπως αυτό της Moderna, δήλωσε ότι έχουν υψηλότατα επίπεδα αποτελεσματικότητας, ανώτερα του εμβολίου της γρίπης, ενώ είναι αντικείμενο ευρύτατων μελετών πόσοι θα εμβολιαστούν.

Η κα Παπαευαγγέλου είπε ότι ίσως δούμε σημαντική μείωση κρουσμάτων μετά τις 23 Νοεμβρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι