5ετής φυλάκιση σε δύο Αφγανούς για τη φωτιά στη Μόρια

Έκαψαν το ΙΧ της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν δύο ανήλικοι από το Αφγανιστάν, που είχαν συλληφθεί μαζί με άλλους τέσσερις ομοεθνείς τους και κατηγορήθηκαν για την φωτιά που έκαψε και κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το ΚΥΤ της Μόριας στην Λέσβο τον Μάρτιο του 2020.

Το μόνο ελαφρυντικό που αναγνώρισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου είναι η ηλικία τους, και έτσι καταδικάστηκαν σε 5 χρόνια φυλάκιση. Μέσα στις επόμενες ημέρες οι δύο ανήλικοι αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα ενώ ο συνήγορός τους άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Για την φωτιά δικιώνονται άλλοι τέσσερις νεαροί που όμως είναι ενήλικες -θα δικαστούν χωριστά και η κατηγορία ειναι εμπρησμός σε βαθμό κακουργήματος και σύστασης εγκληματικής ομάδας σε βαθμό πλημμελήματος. Και οι τέσσερις αρνούνται την ενοχή τους και υποστηρίζουν ότι τους κατονόμασε ως δράστες μέλος αντίπαλης αφγανικής φυλής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι