VIDEO

6.000 δολάρια θέλουν οι διακινητές για τους λιποτάκτες της Ουκρανίας

6.000 δολάρια θέλουν οι διακινητές για τους λιποτάκτες της Ουκρανίας

Νεαροί Ουκρανοί εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να αποφύγουν τη στράτευση, καταφεύγοντας κυρίως στα δυτικά σύνορα της χώρας. Όταν τους πιάνουν, τους δέρνουν. Όταν τα καταφέρνουν όμως, πλέον αναζητούν δουλειά στην Ευρώπη. Όπως λένε, δεν είναι έτοιμοι να πεθάνουν. Οι Ουκρανοί λένε ότι έχουν χαθεί 31.000 άνδρες στον πόλεμο. Οι Ρώσοι λένε ότι έχουν χαθεί δεκαπλάσιοι και ότι η Ουκρανία το κρύβει. Οι ΗΠΑ υπολόγιζαν πέρσι το καλοκαίρι τις απώλειες, στις 70.000.

Ρεπορτάζ του SKYNEWS δείχνει αυτή τη σκοπιά του πολέμου, με συνεντεύξεις και από νέους που προσπαθούν να φύγουν. Οι διακινητές παίρνουν 6.000 δολάρια για να τους περάσουν. Όπως είπε διακινητής στο ρεπόρτερ, πρέπει να “λαδώσει” και στα σύνορα, για να τους βγάλει από την Ουκρανία. Είναι άγνωστο τι γίνεται αντίστοιχα στη Ρωσία, όπου κι εκεί θα υπάρχουν νεαροί που δεν νιώθουν έτοιμοι να πεθάνουν.

 

Ο διακινητής είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα drones που “χτενίζουν” όλα τα σύνορα, καθώς ο στρατός έχει ανάγκη από 500.000 άνδρες και ο Ζελένσκι αποφάσισε να μειώσει την ηλικία επιστράτευσης από τα 27, στα 25.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι