6,4 Ρίχτερ δυτικά της Κύπρου

Έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών στα Γρεβενά

Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός έγινε αισθητός στην Κύπρο αλλά και στο Ισραήλ. Είχε μέγεθος 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC) και σημειώθηκε στις 03:07 τα ξημερώματα.

Στις 05:15 σημειώθηκε νέα δόνηση, μεγέθους 3 βαθμών. Το επίκεντρο εντοπίζεται 120 χλμ βορειοδυτικά της Λεμεσού και το εστιακό βάθος στα 50 χλμ. Σύμφωνα με την “Jerusalem Post”, ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές του Ισραήλ, αλλά πολύ πιο ήπια σε σύγκριση με την Κύπρο. Όπως αναφέρουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης εκδόθηκε και προειδοποιητική ανακοίνωση για τσουνάμι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές, ωστόσο αρκετοί χρήστες του διαδικτύου από κάθε περιοχή του νησιού αναφέρουν ότι αισθάνθηκαν έντονα τη σεισμική δόνηση, η οποία φαίνεται είχε και διάρκεια.

 

 

https://static1.emsc.eu/Images/EVID/108/1085/1085800/1085800.regional.jpg

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι