60.000 άτομα ψήφισαν στις προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την κλήση Κεραμέως από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για διαρροή προσωπικών δεδομένων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής των 35 υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παρατάθηκε μέχρι τις 21:00.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το κόμμα, προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες “πάνω από 60.000 μέλη και φίλοι”. Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, το απόγευμα, «λόγω αυξημένης προσέλευσης στα εκλογικά τμήματα, η διαδικασία των προκριματικών για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρατείνεται κατά μία ώρα έως τις 9μμ. Στις κάλπες και ηλεκτρονικά».

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, τόσο στη δια ζώσης ψηφοφορία όσο και στην ηλεκτρονική. Τα αποτελέσματα της προκριματικής ψηφοφορίας αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ώρες, ή το αργότερο, αύριο Δευτέρα. Δεν πρόκειται να ανακοινωθεί σειρά κατάταξης των υποψηφίων, αλλά μόνον τα ονόματα όσων προκρίνονται.

Οι ψηφοφόροι επέλεξαν μεταξύ 200 ονομάτων. Από την σημερινή εκλογική διαδικασία θα προκύψουν 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές από το σύνολο των 42 υποψηφίων. Από τους επτά που δεν ήταν προς ψήφιση, οι πέντε θα πάρουν το χρίσμα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δύο θέσεις είναι “κατοχυρωμένες” από τους νυν ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Κώστα Αρβανίτη και  την Έλενα Κουντουρά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι