600 συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στους δρόμους για τις διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα

Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σκιάθο, έπειτα από διακοπή που σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι, λόγω ζημιάς από πτώση δέντρων που προκάλεσε η κακοκαιρία σε δύο από τις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις Σποράδες στο χερσαίο τμήμα του Δικτύου, στην περιοχή του Πηλίου. Παρόμοια ζημιά βύθισε στο σκοτάδι και τα Ζαγοροχώρια -το χιόνι τσάκισε δέντρα που έπεσαν και έκοψαν γραμμές ηλεκτροδότησης.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει βλάβες σε γραμμές Μέσης Τάσης, αλλά και πολύ μεγάλο αριθμό μεμονωμένων βλαβών στη Χαμηλή Τάση πανελλαδικά στην Κεντρική Ελλάδα, στην Ήπειρο και στην Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά τμήματα περιοχών όπως της Καρδίτσας, Λαμίας, του Βόλου, των Τρικάλων, της Θήβας, Άμφισσας, των Ιωαννίνων (που δεν έχε και νερό0, της Άρτας καθώς και σε νησιά του Β. Αιγαίου.

Συνολικά σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 600 συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων με περίπου 1.500 εργαζομένους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) σημειώνει ότι όλο το δυναμικό θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο δίκτυο από τη σφοδρή κακοκαιρία. Σημειώνει ακόμη ότι το έργο αποκατάστασης των βλαβών είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε ορεινές, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο (λόγω παγετού).

Νωρίτερα ο ΑΔΜΗΕ είχε αναφέρει ότι ίσως εισαχθεί  ρεύμα από βόρειους γείτονες για να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες σε ρεύμα και ότι θα προχωρούσε σε τοπικές διακοπές ρεύματος ώστε να αποφευχθεί blackout. Προειδοποιούσε επίσης ότι λόγω της κακοκαιρίας θα σημειώνονταν βλάβες και διακοπές ηλεκτροδότησης.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι