Εκτός ΠΑΣΟΚ οι δύο υπάλληλοι που φέρεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών

Συνελήφθη ο χούλιγκαν που πυροβόλησε δύο οπαδούς στο γήπεδο του ΠΑΟ

Σοκ προκαλούν οι συνομιλίες ανάμεσα στα 14 μέλη του κυκλώματος που εκβίαζαν και παρείχαν προστασία σε καταστηματάρχες, κυρίως επιχειρήσεων υγειονομικού χαρακτήρα, στο κέντρο της Αθήνας.

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η Χαριλάου μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εμπλοκή τους στην υπόθεση των εκβιασμών στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας, της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως λέει η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής: «Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας».

Εν τω μεταξύ, σε αναστολή τέθηκαν από την Λίνα Μενδώνη οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση χρηματισμού κι εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού: «Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτές συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής».

Η εγκληματική οργάνωση

Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν ιδιώτες και 9 υπάλληλοι του Δήμου της Αθήνας που τέθηκαν σε αργία ενώ ο ετήσιος «τζίρος» της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται πως ξεπερνούσε τα 700.000 ευρώ.

Παράλληλα αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, όπου είχαν αρχηγικό ρόλο μια 43χρονη και ένας 64χρονος. Σε έναν διάλογο μεταξύ των εκβιαστών δημοτικών υπαλλήλων, η 43χρονη ενημερώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος από τη Δημοτική Αστυνομία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επικοινωνεί με συνεργό της.

Αποκαλυπτικό είναι και το μήνυμα που εστάλη στο κινητό τηλέφωνο της 43χρονης από άτομο που φέρεται να έχει δώσει πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό και τελικά του βεβαιώθηκε πρόστιμο.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, συγγενικό πρόσωπο της 43χρονης έπαιρνε τα χρηματικά ποσά από τους καταστηματάρχες και με εντολή των αρχηγικών μελών τα διαμοίραζε στους υπόλοιπους.

Δήλωση Χρυσοχοΐδη

Την ίδια ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, ενώ επισημαίνει ότι η μεθοδικότητα και η αφοσίωση στη μάχη κατά της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα συμβάλλουν καίρια στην αποκατάσταση της νομιμότητας και στην προστασία της κοινωνίας. Αναλυτικά η δήλωση Χρυσοχοϊδη:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την υποδειγματική και αποτελεσματική δουλειά της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας στην εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων που εισήγαγαν και διακινούσαν λαθραία καπνικά προϊόντα στη χώρα μας και εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η μεθοδικότητα και η αφοσίωση στη μάχη κατά της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα συμβάλλουν καίρια στην αποκατάσταση της νομιμότητας και στην προστασία της κοινωνίας. Η δέσμευσή μας προς την κατεύθυνση αυτή είναι δεδομένη και αποτελεί δέσμευση απέναντι στην κοινωνία.

Η εξάρθρωση τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων μόνο εύκολη δουλειά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Πολλές ώρες εργασίας με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα.

Οι επιτυχίες αυτές ενισχύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τα Σώματα Ασφαλείας και την Πολιτεία, αποδεικνύοντας πως η αλήθεια και η δικαιοσύνη υπερισχύουν».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx