7,2 Ριχτερ στην Αντακρκτικη – Εκκενώνονται χιλιανοί οικισμοί λόγω τσουνάμι

Σεισμός 4,5 βαθμών στην Εύβοια

Μια σεισμική μεγέθους 7,3 βαθμών έπληξε το Πέρασμα Ντρέικ, ανάμεσα στο ακρωτήριο Χορν και την Ανταρκτική, σήμερα, σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών Γεωεπιστημών (GFZ).

Η χιλιανή εθνική υπηρεσία πρόληψης και αντιμετώπισης καταστροφών έδωσε εντολή εκκένωσης της παράκτιας περιοχής της επαρχίας Μαγκαγιένες στη νότια Χιλή λόγω κινδύνου τσουνάμι μετά τον σεισμό. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ, σύμφωνα με το GFZ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx