795 νέα κρούσματα – 15 θάνατοι – 257 στη διασωλήνωση

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι 795 (λιγότερα από τα 941 που ανακοινώθηκαν χτες), όμως αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως αντικειμενική μείωση των λοιμώξεων, γιατί έγιναν 13.000 λιγότερα τεστ σε σύγκριση με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χτες.

Επιπλέον, εκτός της ποσοτικής διαφοράς (δηλαδή αντί για 45.000 τεστ έγιναν 32.000), υπάρχει και μια ποιοτική διαφορά στις δύο ημέρες: το 60% των τεστ που έβγαλαν 941 “θετικά” έγιναν με μοριακό έλεγχο, που είναι πιο αξιόπιστος ειδικά στα ψευδώς αρνητικά, ενώ αντιστρόφως τα 795 “σημερινά” προέκυψαν από τεστ σε ποσοστό 70% ταχείας ανίχνευσης (rapid test).

Αυξημένα τα κρούσματα στην Αχαΐα και στην Εύβοια (πιθανόν πάλι από την μονάδα πτηνοτροφικής επεξεργασίας “Μιμίκος” εκτός και αν πρόκειται για επαφές ή για διασπορά στην κοινότητα), στη Λάρισα και στο Λασίθι, όμως ανησυχούν και τα 7 κρουσματα στη Σαντορίνη.

Οι ΜΕΘ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι κατέληξαν λόγω κορονοϊού 15 άνδρες και γυναίκες ενώ συνεχίζουν να δίνουν μάχη στις ΜΕΘ 257 ασθενείς (198 άνδρες και 59 γυναίκες). Δεν έχουμε δυστυχώς ενημέρωση για το πόσες ήταν οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία σήμερα ούτε πόσοι χρειάσθηκαν νοσηλεία ειδικά σε ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο.  Ομως χτες νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ 262 ασθενείς και σήμερα επτά πήραν εξιτήριο -από την ΜΕΘ. Οπότε τεκμαίρεται ότι πιθανόν (αν όσοι υπέκυψαν σήμερα, δηλαδή οι 15 νεκροί) νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, τότε από χτες μέχρι σήμερα έγιναν άλλες 19 εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής. Αν οι ασθενείς που υπέκυψαν δεν νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, τότε ο αριθμός των νέων εισαγωγών σε ΜΕΘ είναι άγνωστος και πάντως πάνω από 2.

Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη

Ανατολική Αττική  51
Δυτική Αττική  12
Βόρειος Τομέας Αθηνών 61
Κεντρικός Τομέας Αθηνών  124
Νότιος Τομέας Αθηνών  46
Δυτικός Τομέας Αθηνών  44
Νησιά Αργοσαρωνικού – Κύθηρα  1
Πειραιάς  45
Θεσσαλονίκη 68

Η ανατολική Αττική περιλαμβάνει: Θρακομακεδόνες, Μενίδι/Αχαρνές, Διόνυσο, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαραθώνα, Ωρωπό, Παλλήνη, Παιανία, Ραφήνα, Μαρκόπουλο, Σπάτα, Λούτσα, Βάρη, Βουλιαγμένη, Βούλα. Η δυτική Αττική περιλαμβάνει: Άνω Λιόσια, Ερυθρές, Μάνδρα, Βίλια, Φυλή, Ζεφύρι, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Μαγούλα, Οινόη.

Ο βόρειος τομέας Αθηνών περιλαμβάνει: Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Βριλήσσια, Ηράκλειο, Κηφισιά, Πεύκη, Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Παπάγου, Πεντέλη, Ψυχικό, Χαλάνδρι. Ο κεντρικός τομέας Αθηνών περιλαμβάνει: δήμο Αθηναίων, Βύρωνα, Γαλάτσι, Δάφνη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή και Ν. Φιλαδέλφεια. Ο δυτικός περιλαμβάνει: Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Λιόσια/ Ίλιον, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι. Ο νότιος τομέας Αθηνών περιλαμβάνει: Άγιο Δημήτρη, Γλυφάδα, Άλιμο, Αργυρούπολη/Ελληνικό, Μοσχάτο, Ταύρο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο.

Τα κρούσματα ανά περιφερειακές ενότητες

Αιτωλοακαρνανία 8
Αργολίδα 2
Αρκαδία 9
Αττική 384
Αχαΐα 29
Βοιωτία 10
Έβρος 10
Εύβοια 40
Ζάκυνθος 2
Ηλεία 9
Ημαθία 3
Ηράκλειο 17
Θεσσαλονίκη 68
Θήρα (Σαντορίνη) 7
Καβάλα 2
Καρδίτσα 2
Καστοριά 1
Κιλκίς 5
Κοζάνη 10
Κορινθία 7
Λακωνία 5
Λάρισα 31
Λασίθι 7
Λέσβος 13
Μαγνησία 10
Μεσσηνία 5
Μύκονος 6
Ξάνθη 3
Πειραιάς 46
Πέλλα 3
Πιερία 5
Ρέθυμνο 5
Ροδόπη 1
Ρόδος 2
Σάμος 4
Σέρρες 11
Τρίκαλα 7
Φθιώτιδα 6
Φλώρινα 3
Χαλκιδική 17
Χανιά 2
Υπό διερεύνηση  19

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι