Σεισμός 3.7 Ρίχτερ στην Αθήνα – Αισθητός σε πολλές περιοχές

Ζάκυνθος

Ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας έγινε ο σεισμός 3.7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 13:08, το μεσημέρι της Κυριακής, με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε εστιακό βάθος 14,8 χλμ και έγινε αισθητός σε όλο το λεκανοπέδιο. Ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στη Μεταμόρφωση και για αυτό “κουνήθηκε” το μεγαλύτερο μέρος ολόκληρης της Αττικής.
Σεισμός αισθητός στην Αθήνα στις 13:08. Μέγεθος 3.7, επίκεντρο μεταξύ Ν.Ιωνίας και Αχαρνών. (Λύση από Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος εκτιμά ότι ίσως προήλθε από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Πάρνηθας. «Λογικό να γίνει αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας και των προαστίων της. Μη ρωτάτε για τη συνέχεια, είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε. Αλλά ΨΥΧΡΑΜΊΑ!!» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι