ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση να σεβαστεί το αίτημα του Κουφοντίνα

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Θέση για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα πήρε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ζητώντας από την κυβέρνηση να σεβαστεί το αίτημά του για μεταγωγή, «ώστε να μην έχουμε τον πρώτο θάνατο απεργού πείνας στη χώρα μετά από δεκαετίες».

Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα: «Υπενθυμίζουμε πως η άσκηση θεραπευτικών πράξεων παρά την θέληση του οποιουδήποτε ασθενούς είναι απαράδεκτη και πως η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας που τηρούν την ιατρική δεοντολογία. Ο Δ. Κουφοντίνας έχει κριθεί οριστικά για τις πράξεις του και έχει καταδικαστεί αμετάκλητα. Σήμερα αυτό που κρίνεται είναι το δικαίωμά του στην αξιοπρεπή και ισότιμη μεταχείριση. Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί το αίτημά του για δίκαιη μεταχείριση, ώστε να μην έχουμε θάνατο απεργού πείνας στην χώρα μας μετά από δεκαετίες.
Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι