Άδεια τα αεροπλάνα προς Κρήτη – “Πόρτα” και από Ολλανδία

Άδεια τα αεροπλάνα προς Κρήτη – “Πόρτα” και από Ολλανδία

Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό της Κρήτης και άλλων νησιών λόγω των κρουσμάτων σε τουρίστες που έκαναν διακοπές σε ελληνικά νησιά. Το μεγαθήριο τουριστικών πρακτορείων TUI ακύρωσε όλα τα πακέτα για Κρήτη και σήμερα ανακοίνωσε black list και η Ολλανδία.

H Ολλανδία βάζει από σήμερα σε 10ήμερη καραντίνα (έχει μειώσει μονομερώς τη διάρκεια της καραντίνας παρά τις αντιδράσεις της Κομισιόν και της ΠΟΥ) όσους προέρχονται από οποιοδήποτε ελληνικό νησί, αλλά όχι από όσους έκαναν διακοπές στην Πελοπόννησο ή στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η  Βρετανία βάζει από προχτές σε 14ήμερη καραντίνα όσους προέρχονται από επτά ελληνικά νησιά (Κρήτη, Λέσβο,  Τήνο,  Σέριφο, Μύκονο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο), η δε Σκωτία όλους όσοι προέρχονται από διακοπές από  οποιοδήποτε θέρετρο της Ελλάδας.Η Ουαλοί έχουν επιβάλει επίσης 14ήμερη καραντίνα εδώ και μια εβδομάδα για όσους αφίκνυνται από Ζάκυνθο, Κρήτη, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Μύκονο.

Πάντως και μόνο τα επτά νησιά που έβαλαν στο “κόκκινο” οι Βρετανοί αρκούσαν για την TUI, η οποία αποφάσισε να ακυρώσει πριν από δέκα μέρες όλα τα πακέτα για Λαγανά Ζακύνθου και χτες όλα τα πακέτα για την Κρήτη.

Ήδη σήμερα οι προγραμματισμένες πτήσεις από τη Βρετανία προς το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, 15 συνολικά, θα γίνουν με άδεια αεροσκάφη.

«Οι αφίξεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σήμερα δεν θα γίνουν, τα αεροπλάνα θα πάρουν τους τουρίστες των οποίων οι διακοπές ολοκληρώνονται» ανέφερε σε συνέντευξή του προς την ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης. Προς το παρόν, όπως διευκρίνισε, οι τουρίστες που κάνουν ήδη τις διακοπές τους στο νησί δεν φαίνεται να επηρεάζονται και παραμένουν, ωστόσο, νέες αφίξεις δεν αναμένονται ως τις 22 Σεπτεμβρίου, εκτός αν αλλάξει η σχετική απόφαση με τη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Στο μεταξύ, οι απώλειες για τον κρητικό τουρισμό είναι μεγάλες. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν το 17% του συνόλου των αφίξεων για την περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι