Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ οι Βρετανοί – “Μπλόκο” σε χιλιάδες φορτηγά στα σύνορα

Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ οι Βρετανοί – “Μπλόκο” σε χιλιάδες φορτηγά στα σύνορα

Αγωνία επικρατεί στη Βρετανία για ελλείψεις σε βασικά αγαθά αν δεν αρθεί άμεσα η απαγόρευση μεταφορών που έχει επιβληθεί από πλήθος χωρών προς τη Βρετανία και κυρίως από γαλλικής πλευράς. Ο κόσμος πανικόβλητος από το κλείσιμο των συνόρων λόγω της μετάλλαξης του ιού αγοράζει σωρηδόν από τα σούπερ μάρκετ και τα ράφια μένουν κενά.

Οι σοβαρές ελλείψεις τροφίμων θα μπορούσαν να εμφανισθούν σε πέντε-έξι ημέρες αν δεν ρυθμιστούν οι μεταφορές. Ήδη έχουν “εξαφανιστεί’ οι σαλάτες και τα λαχανικά και αν δεν βρεθεί λύση, στις 27 Δεκεμβρίου δεν θα υπάρχουν πλέον διαθέσιμα φρέσκα προϊόντα. Η ανησυχία εντάθηκε όταν η Γαλλία αποφάσισε να κλείσει για 48 ώρες το πέρασμα Ντόβερ-Καλαί για δύο ημέρες. Τότε ο κόσμος πανικοβλήθηκε και άρχισε να σχηματίζει ουρές από τις 5 τα χαράματα έξω από τα σούπερ μάρκετ και γενικά από τα καταστήματα τροφίμων, εξαφανίζοντας οτιδήποτε “εποχής”.

Πάνω από 1.500 φορτηγά έχουν “κολλήσει” στο Κεντ και ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι η κατάσταση με τις γαλλικές αρχές θα εξομαλυνθεί άμεσα. Ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι μόνο το 20% των εμπορευμάτων έχει επηρεαστεί από τις καθυστερήσεις στα σύνορα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι