VIDEO

Αεροσκάφος συνετρίβη πάνω σε ΙΧ σε κεντρικό δρόμο στη Φλόριντα – Τρεις από τους επιβαίνοντες σώθηκαν

Αεροσκάφος συνετρίβη πάνω σε ΙΧ σε κεντρικό δρόμο στη Φλόριντα – Τρεις από τους επιβαίνοντες σώθηκαν

Δύο -ίσως και τρεις- άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος έχασε και τις δύο μηχανές του λίγο προτού προσγειωθεί και αποπειράθηκε αναγκαστική προσγείωση. Παρέσυρε με το πτερύγιό του ένα ΙΧ και τυλίχτηκε στις φλόγες σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) ανέφερε ότι ένα Bombardier Challenger 600 με πέντε επιβαίνοντες συνετρίβη γύρω στις 15:15 (τοπική ώρα) στον αυτοκινητόδρομο I-75. Δεν είναι σαφές αν σκοτώθηκαν δύο ή τρία άτομα, και αν οι νεκροί που αναφέρονται ήταν στο ΙΧ ή στο αεροσκάφος.

 

Δύο λεπτά πριν από την προγραμματισμένη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Νέιπλς, ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου και ανέφερε ότι «έχασε και τους δύο κινητήρες» και θα επιχειρούσε «αναγκαστική προσγείωση» αφού δεν μπορούσε να φτάσει στον προορισμό του.

Επιβάτης άλλου ΙΧ είδε το αεροσκάφος να κατευθύνεται στον αυτοκιντόδρομο και “έκοψε” αμέσως το τιμόνι και σταμάτησε και είδε το πτερύγιο να “αρπάζει” το μπροστινό της όχημα και μετά αεροσκάφος και όχημα να τυλίγονται στις φλόγες.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι επέζησαν τρεις από τους πέντε επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, χωρίς καν να αναφερθεί στο ΊΧ.  Πριν από μία εβδομάδα, άλλο ιδιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή και σκοτώθηκαν επτά άτομα, πάλι στη Φλόριντα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι