Αφγανή δημοσιογράφος ξεσπά κατά των Ταλιμπάν (video)

Αφγανή δημοσιογράφος ξεσπά κατά των Ταλιμπάν (video)

Η Λαϊλούμα Σαντίτ, Αφγανή δημοσιογράφος της Brussels Morning αλλά και άλλων αφγανικών μέσων ενημέρωσης, ξέσπασε σε κλάματα εν μέσω συνέντευξης Τύπου. Απευθυνόμενη στο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ικέτεψε να μην αναγνωριστούν οι Ταλιμπάν, ενώ αναρωτήθηκε γιατί ΗΠΑ και ΕΕ δεν κατάφεραν μετά από 20 χρόνια να νικήσουν μόνο μία ομάδα.

Όπως εξήγησε αργότερα η δημοσιογράφος, παρά το γεγονός ότι η ίδια ζει στις Βρυξέλλες, η οικογένειά της εξακολουθεί να μένει στο Αφγανιστάν, κάτι που δημιουργεί αβεβαιότητα για την σωματική τους ακεραιότητα. «Οι Ταλιμπάν δεν θέλουν να είναι οι γυναίκες ελεύθερες, δε θέλουν κανένας να είναι ελεύθερος», αναφέρει σε δήλωσή της η δημοσιογράφος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι