Άφρισε η στεριά στην Ιθάκη – Κόπηκαν δρόμοι στη Λαμία

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Η παραλία στις Φρίκες της Ιθάκης είναι χαρακτηριστική στο παρακάτω βίντεο για την ένταση του ανέμου, όπου παρατηρείται το “φαινόμενο καπουτσίνο” (αφροί της θάλασσας από βίαιη ανάμιξη ρύπων). Και στη Λαμία έχουμε το παράδοξο να ψιλοβρέχει, ενώ στα 6 χιλιόμετρα καταρρακτώδεις βροχές κλείνουν δρόμους. Στην Κεφαλλονιά καράβια βγήκαν στη στεριά.

Μπροστά σε αξεπέραστα προβλήματα βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία της Λαμίας, αφού η έντονη βροχόπτωση  στα γύρω χωριά κρατά περισσότερο από 2 ώρες και έχει κλείσει δρόμους.

https://www.facebook.com/vassilis.periharos/videos/10222431423230293

 

 

 

 

Στη Λαμία ξεχασμένα ρέματα έχουν κουβαλήσει φερτά υλικά  σε κατοικημένες περιοχές σε αρκετά χωριά, ενώ χωματουργικά μηχανήματα των δήμων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να εκτρέψουν τα νερά έξω από κατοικημένες περιοχές. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να  διακόπτεται η συγκοινωνία κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο σε αρκετά σημεία.

Πριν από λίγο διεκόπη η συγκοινωνία από Λαμία προς Καρπενήσι, 15 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία λίγο πριν απο το χωριό Ζηλευτό, ενώ δυσκολία υπάρχει και πριν στο Λιανοκλάδι, αφού διάφορα ρέματα φούσκωσαν μέσα στο χωριό και βγήκαν στο δρόμο τον οποίο διασχίζουν κάθετα με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Μάλιστα ένας χείμαρρος στο Ζηλευτό έχει παρασύρει και αυτοκίνητα που ήταν εντός του χωριού.

Οι πυροσβέστες δεν προλαβαίνουν τις αντλήσεις νερών στα Λουτρά Υπάτης και στο Λιανοκλάδι καθώς οι κλήσεις είναι διαρκείς. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ αντίθετα στη Λαμία βρέχει σποραδικά και χωρίς μεγάλη ένταση.

Στην Κεφαλλονιά, σκάφη έχουν σκάσει στα βράχια.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, βουνό, ωκεανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

(Αργοστόλι)

kako02

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι