Αυστραλία: 12χρονη κατασπαράχθηκε από κροκόδειλο ενώ κολυμπούσε σε λίμνη

Αυστραλία: 12χρονη κατασπαράχθηκε από κροκόδειλο ενώ κολυμπούσε σε λίμνη

Η αστυνομία βρήκε τα υπολείμματα από σώμα παιδιού και εικάζει ότι ανήκουν σε μια 12χρονη αγνοούμενη. Οι τοπικές αρχές πιστεύουν ότι το παιδί δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο την ώρα που κολυμπούσε στη λίμνη, κοντά σε μία σχετικά απομονωμένη κοινότητα στη βόρεια Αυστραλία, στο Μάνγκο Κρικ της Βόρειας Επικράτειας.

«Τα νέα είναι συγκλονιστικά για την οικογένεια, αλλά και όλη την κοινότητα που συμμετείχε στις έρευνες για το αγνοούμενο παιδί», ανάφερε η επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τα τοπικά αλλά και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η τελευταία φορά που είδαν το παιδί οι γονείς του, ήταν ενώ κολυμπούσε μαζί με άλλους στη λίμνη προχθές το απόγευμα. Ξαφνικά έχασαν το παιδί από τα μάτια τους όλοι.

Άρχισαν άμεσα οι έρευνες και τελικά μετά από 35 ώρες δυστυχώς οι συμμετέχοντες σε αυτές αντίκρισαν τα τραγικά ευρήματα στην όχθη ενός παραπόταμου. Όλοι θεωρούν βέβαιο ότι το παιδί δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο. Η μικρή βρισκόταν εκεί για διακοπές με την οικογένειά της και πριν από μέρες είχε αναφερθεί ότι θεάθηκε μαύρος κροκόδειλος στην περιοχή. Τεκμαίρεται ότι αυτός επιτέθηκε στο κορίτσι.

Οι επιθέσεις κροκοδείλων είναι σπάνιες, αλλά όχι πρωτοφανείς σ’ αυτή την αγροτική και ιδιαίτερα αραιοκατοικημένη πολιτεία της βόρειας Αυστραλίας. Πάντως είχε 6 χρόνια να χαθεί ζωή κατ΄ αυτό τον τραγικό τρόπο. Το 2013 είχαν σκοτώσει έναν κροκόδειλο μήκους 4,5 μέτρων και το 2017 κροκόδειλος είχε επιτεθεί σε 54χρονο στην ίδια περιοχή, χωρίς όμως ο άνδρας να τραυματισθεί καίρια. Στα μέσα Ιουνίου κροκόδειλος μήκους 3,60 μέτρων τρομοκράτησε στην ίδια περιοχή τους κατοίκους, καθώς επιτίθετο και καταβρόχθιζε σκυλιά. Τον εντόπισαν και τον σκότωσαν.

Ο τελευταίος που είχε χάσει τη ζωή του ήταν δασοφύλακας που τον σκότωσε κροκόδειλος το 2018. Το αμέσως προηγούμενο θύμα, το 2009, ήταν ένα 11χρονο παιδί σε αγροτική περιοχή έξω από το Ντάργουιν (περίπου 350 χλμ. από την λίμνη όπου σκοτώθηκε το κοριτσάκι). Το παιδί εκείνο είχε βρεθεί μετά από  έρευνα 12 ωρών και το κορμί του έδειχνε ότι του είχε επιτεθεί κροκόδειλος.

Σε αυτή την τεράστια περιφέρεια της Αυστραλίας, την Βόρεια Επικράτεια, που η έκτασή της είναι δεκαπλάσια της Ελλάδας και έχει μόλις 250.00 κατοίκους, υπολογίζεται ότι  ζουν 100.000 κροκόδειλοι. Στις λίμνες και στα ποτάμια υπάρχουν σήματα ότι το κολύμπι απαγορεύεται λόγω πιθανής παρουσίας κροκοδείλων, όμως κανένα μέσο δεν αναφέρει αν υπήρχε σήμα στη συγκεκριμένη λίμνη.

Πηγή: DailyMail και 7news.com.au

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι