Αυστριακός υπουργός έτρεχε πολύ και του πήραν το δίπλωμα

Αυστριακός υπουργός έτρεχε πολύ και του πήραν το δίπλωμα

Με πάνω από 130 χλμ/ώρα έτρεχε ο υπουργός που του πήραν το δίπλωμα

Οι αρχές της Αυστρίας αφαίρεσαν για έναν μήνα το δίπλωμα οδήγησης από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Μάγκνους Μπρούνερ, επειδή τον έπιασαν να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα, οδηγώντας ο ίδιος το υπουργικό αυτοκίνητο.

Ο ηλικίας  51 ετών Μπρούνερ έτρεχε το πρωί του περαασμένου Σαββάτου με την υπουργική BMW με ταχύτητα άνω των 130 χλμ. την ώρα σε δρόμο της πόλης Ντόρνμπιρν, στην δυτική επαρχία Φόραρλμπεργκ, ενώ το όριο εκεί ήταν τα 80 χλμ/ώρα. Η ειδηση δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα και το υπουργείο Οικονομικών σήμερα το παραδέχθηκε με μια ανακοίνωση. Σε αυτήν ναι μεν ζητείται συγγνώμη, αλλά αναφέρεται πως ο υπουργός δεν είδε την πινακίδα για “προσωρινό” όριο.

«Καθ’ οδόν προς ένα προσωπικό ραντεβού, ο υπουργός Οικονομικών Μάγκνους Μπρούνερ δεν έδωσε προσοχή σε ένα προσωρινό όριο ταχύτητας», επισημαίνει το υπουργείο στη σχετική ανακοίνωση, αποφεύγοντας να αναφέρει με ποια ακριβώς ταχύτητα οδηγούσε ο υπουργός. «Ο υπουργός Οικονομικών εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό και ζητάει συγγνώμη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αν και οι υπουργοί στην Αυστρία διαθέτουν οδηγούς που τους μεταφέρουν στα επίσημα ραντεβού, τους επιτρέπεται να οδηγούν τα υπουργικά αυτοκίνητά τους οι ίδιοι για ιδιωτική χρήση, τονίζει το υπουργείο. Το Σάββατο ήταν επίσημη αργία στην Αυστρία.

Η αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έναν μήνα είναι η ποινή για την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κατά περισσότερα από 50 χλμ/ώρα στην Αυστρία, με εξαίρεση εντός των πόλεων, όπου επιβάλλεται σε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κατά τουλάχιστον 40 χλμ/ώρα. Αυτό σημαινει ότι ο υπουργός έτρεχε με πάνω από 130 χλμ την ώρα.

Πριν από έναν χρόνο ο ίδιος υπουργός βρέθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι, γιατί έπεσε οδηγώντας ηλεκτρικό σκούτερ μέσα στη Βιέννη. Τότε ο ίδιος είπε ότι δεν πρόσεξε καθώς έστριβε, αλλά δεν ξέρει κανείς με πόση ταχύτητα έπαιρνε τη στροφή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι