Αυξημένα μέτρα και στην Ιταλία – Φοβούνται επιθέσεις

Αυξημένα μέτρα και στην Ιταλία – Φοβούνται επιθέσεις

Περισσότερες εναέριες περιπολίες αποφάσισε η Ιταλία, φοβούμενη τυχόν επιθέσεις λόγω του Μεσανατολικού

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων, και πλέον σήμερα ανακοίνωσε και η Ιταλία την ειδική εγκύκλιο που έχει σταλεί στους νομάρχες της χώρας για το θέμα αυτό.

Οι σχετικές οδηγίες αφορούν την ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και των δραστηριοτήτων πρόληψης κάθε είδους επίθεσης. Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από κεντρικά σημεία των ιταλικών πόλεων- δεδομένων των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή.

Οι περισσότερες προσπάθειες θα καταβληθούν ανήμερα την πρωτοχρονιά και την παραμονή, όταν οι δρόμοι και οι πλατείες των ιταλικών πόλεων γεμίζουν ντόπιους και τουρίστες, λόγω και των παραδοσιακών, πλέον, υπαίθριων συναυλιών της 31ης Δεκεμβρίου. Τις ώρες αυτές θα πραγματοποιούνται «ειδικοί έλεγχοι» της τροχαίας, της αστυνομίας και των καραμπινιέρων από τη βορειότερη περιφέρεια της χώρας, το ‘Ανω Αδίγη, μέχρι την Σικελία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι