Αυξημένες οι νοσηλείες για COVID αλλά σταθερός ο αριθμός των νεκρών – Δύο σε ΜΕΘ από γρίπη

Μειωμένος "ενθουσιασμός" για τα νέα εμβόλια κατά του Covid, Όλγα Μαύρου

Αύξηση κατά 24% παρουσίασαν οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 το επταήμερο που έληξε στις 3 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τις καταγραφές του ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των θανάτων παραμένει σταθερός, περί τους 45-50 την εβδομάδα. Tην τελευταία υπό εξέταση εβδομάδα οι θάνατοι ήταν κατά τι λιγότεροι, και συγκεκριμένα, 44.

Συνολικά 991 άτομα χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο με Covid-19, αριθμός αυξημένος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, όμως δεν αυξήθηκαν οι διασωληνώσεις. Παράλληλα άρχισε η εποχική επιδημία γρίπης, αφού το ποσοστό των δειγμάτων που βρίσκονται θετικά στον ιό ξεπέρασε το όριο του 10% που θέτει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC). Δύο ασθενείς με γρίπη χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ το διάστημα που καλύπτει η μελέτη, δεν αναφέρθηκε ωστόσο νέος θάνατος.

Πηγή: ΕΟΔΥ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι