Αυξήθηκε το επίπεδο προστασίας του Ρώσου προέδρου

Πούτιν: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής όπλων στη Βόρεια Κορέα

Τί δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας αύξησαν χωρίς προηγούμενο το ήδη υψηλό επίπεδο προστασίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατόπιν σύστασης των υπηρεσιών ασφαλείας άρχισε να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο στη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους, δήλωσαν δύο Ρώσοι αξιωματούχοι στην εφημερίδα “The Moscow Times” και το επιβεβαίωσε πηγή προσκείμενη στο Κρεμλίνο. Το Κρεμλίνο —που βρίσκεται ήδη σε αυξημένο συναγερμό ασφαλείας λόγω της εισβολής του στην Ουκρανία— έχει θορυβηθεί από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ευρώπη και την Ασία και έχει ενισχύσει την ασφάλεια του Πούτιν ως απάντηση.

Μεταξύ των παραγόντων κινδύνου για το Κρεμλίνο είναι το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για τον Πούτιν που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, καθώς και ο κίνδυνος επιθέσεων με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι δολιοφθορές και οι επιθέσεις από ριζοσπαστικούς ισλαμιστές, δήλωσε ένας εκ των δύο αξιωματούχων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλό συναγερμό μετά τη δολοφονία του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε το 2022 και την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο τον περασμένο μήνα.

«Φέτος, στις 9 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ο αρχηγός φορούσε σίγουρα ένα κρυφό γιλέκο αλεξίσφαιρης θωράκισης» «Το Κρεμλίνο λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια του Βλαντιμίρ Πούτιν. Προστατεύεται από έναν ολόκληρο στρατό ορατών και αόρατων φρουρών. Και αυτή η προφύλαξη, πιστεύω ότι είναι η σωστή. «Ο Θεός προστατεύει τους προσεκτικούς», δήλωσε στους “The Moscow Times” Ρώσος αξιωματούχος που παρακολούθησε την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος έχει δει τον Πούτιν αυτοπροσώπως αρκετές φορές κατά τη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεών του, ο ρώσος ηγέτης άρχισε να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο το 2023, κατόπιν σύστασης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και της προεδρικής υπηρεσίας ασφαλείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι