Αφύλακτες μετά την τουρκική εισβολή δώδεκα φυλακές τζιχαντιστών στη Συρία

Αφύλακτες μετά την τουρκική εισβολή δώδεκα φυλακές τζιχαντιστών στη Συρία

Δώδεκα φυλακές στη Συρία, στις οποίες κρατούνταν ξένοι μαχητές, καθώς και οκτώ καταυλισμοί προσφύγων, έμειναν αφύλακτοι ως αποτέλεσμα της επιχείρησης της Τουρκίας,  μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας.

Μιλώντας από την Κίνα, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε πως υπάρχει κίνδυνος οι μαχητές να αποδράσουν και να προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν την περιοχή προκειμένου να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους.

Για τους λόγους αυτούς ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι είναι αναγκαίο «να γίνουν προσπάθειες από την διεθνή κοινότητα για να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις των τρομοκρατών, η ιδεολογία και η προπαγάνδα τους».

Παράλληλα ο Σεργκεί Σόιγκου επεσήμανε ότι η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό κράτος», αφού ηττήθηκε στη Συρία έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία της στην νοτιο-ανατολική Ασία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι